Dilekçe çekmeceye Saadet öğretmen ölüme gitti

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Mart 2010 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet öğretmenin ölümünün ardından ortaya çıkan çarpıcı gelişme

Öldürülen öğretmen Saadet Ulus'un Göle Savcılığı'na verdiği ?Koruyun? dilekçesi için emniyete talepte bulunulmadığı ortaya çıktı. Vali, ?Bilgilendirme yok maalesef? dedi

Ardahan Göle'de, Yalçın Algan (42) tarafından hunharca öldürülen anaokulu öğretmeni Saadet Ulus'un (24), kendisini uzun süredir rahatsız eden katili ile ilgili Göle Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduğu, ancak savcılığın can güvenliğinin sağlanması için Emniyet'e herhangi bir talepte bulunmadığı ortaya çıktı. İstanbul'da, Beşiktaş Yıldız Ertem Anaokulu'na ataması yapılan Saadet Ulus, okula gidip gelirken muhasebeci Yalçın Algan'la tanıştı. Eşinden yeni boşanan Algan, Ulus'a ilgi duymaya başladı. Ulus, bunu farkedince, irtibatını kesti.

İstanbul'da şikâyet etti

Okula gidip gelirken kullandığı yolu değiştirdi fakat bunların hiçbiri fayda etmedi. Ulus, hayatını bir anda kâbusa çeviren Algan hakkında şikayet dilekçesi verdi. Fakat bu bile çare olmayınca Ulus, tayinini Türkiye'nin en doğusuna, Ardahan'a istedi. Tayini Ardahan'ın Çallıdere Köyü'ne çıktı. Saadet Ulus, yeni görev yerine babası Ahmet Ulus'la birlikte gitti. Kızını Göle'ye götürüp bir ev kiralayan baba Ulus, tedbiri elden bırakmamak için kızıyla birlikte Göle Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, Yalçın Algan hakkında suç duyurusunda bulundu ve savcılıktan kızını korumasını istedi. Savcı Mustafa Erdoğan'la görüşen Ulus, şikayetçi Saadet Ulus'un kendi el yazısıyla yazdığı 3 sayfalık şikayet dilekçesini verdi. Savcı Erdoğan da, baba Ahmet Ulus'un iddiasına göre, ?Senin için rahat olsun. Sen memleketine git, işine bak. Kızın bize emanet? diyerek, baba ve kızını gönderdi. Ulus, Türkiye'nin batı ucunda bıraktığı kâbustan kurtulduğunu düşünerek, yeni okulu ve yeni öğrencileriyle kendini mutlu bir hayatın kollarına bırakmıştı. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde de bu mutluluğundan sürekli bahsediyordu.

Kâbus karşısına çıktı

Fakat Yalçın Algan, 9 Şubat'ta, Göle'de okul yolunda ansızın karşısına çıkınca şok oldu. Genç öğretmene aşkına karşılık vermesini isteyen Algan, ?ret? yanıtını alınca yanında getirdiği satırı çıkarıp, ?Benim olacaksın? dedi ve Ulus'a saldırdı. Hastaneye kaldırılan Ulus, yaşamını yitirdi. Saadet Ulus'un, savcılığa yapılan şikayete rağmen korunmaması eleştirilere neden oldu.

Vali kendini savundu

Eleştirilere yanıt veren Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Saadet Ulus ve ailesinin savcılığa, kendisini tehdit eden zanlı ile ilgili şikayette bulunduğunu kabul ederek, ?Bu şikayetle ilgili Emniyet ya da Jandarma'ya, öğretmen kızımızın korunması için herhangi bir başvuru ya da bilgilendirme yapılmamış maalesef... Eğer bu öğretmen kızımızın can emniyeti ile ilgili şifahi ya da yazılı Emniyet'e, en ufak bir başvuru yapılmış olsaydı, onu gözümüz gibi korurduk? dedi. Tekmen, savcılığın şikayetle ile ilgili neden Emniyet'e bilgi vermediği yönündeki sorumuz üzerine, ?Onu bilemem. Yargı bağımsızdır. Savcılığı arayıp, neden böyle bir bilgilendirme yapmadınız, ya da dosyayı getirin bakayım, inceleyeyim herhangi bir ihmal var mı, yok mu diyemem. Bu yargıya müdahale olur. Fakat şunu kesin olarak söyleyebilirim ki, Emniyet ya da Jandarma'ya bu kızın can güvenliği yok, onu koruyun denseydi, onu gözümüz gibi korurduk? dedi.

Savcı açıklama yapmadı

İddialar ilgili görüştüğümüz Göle Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erdoğan, ?Saadet Ulus'un babası Ahmet Ulus, Yalçın Algan hakkında 3 sayfalık dilekçe ile size suç duyurusunda bulduğunu ve kızının korunmasını istediğini söyledi. Size yapılan bu başvuru üzerine Emniyet'i bilgilendirdiniz mi? Ya da herhangi bir koruma talebinde bulundunuz mu? Burada bir ihmaliniz olduğu iddia ediliyor. İddialarla ilgili ne söyleyeceksiniz?? şeklinde sorumuzu yanıtsız bıraktı. Erdoğan, devlet memuru oldukları için kanunen bilgi veremeyeceklerini belirterek, konu ile ilgili sorduğumuz tüm iddialar karşısında susmakla ve, ?Yanıt yok? demekle yetindi.

?Devlet kızımı korumadı?

Acılı baba Ahmet Ulus ise, Yalçın Algan'la ilgili olarak hem Denizli'de hem de Ardahan Göle'de, Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve devletin kızını korumasını istediğini belirterek, ?Göle'de Savcı Bey ile kızımla birlikte gidip görüştük. Ona kızımın el yazısıyla yazdığı 3 sayfalık şikayet dilekçesini verdik. Bana dedi ki, 'Kızın bize emanet, senin için rahat olsun. Sen git, işine bak' dedi. Ben de geldim. Fakat devlet kızımı koruyamadı. Cuma günü kızımın ölüm haberi geldi? dedi.

Seyhan SEVİNÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber