'Yanlış iş yapmayan bürokrat korkmasın'

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Güler, operasyon başladıktan sonra yakın çevresine "Hepinizi tanık ya da sanık olarak alabilirler. Yanlış bir iş yapmadıysanız korkmayın" demiş.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enerji operasyonuna paralel olarak bakanlık bünyesindeki inceleme faaliyetlerini yoğunlaştırdı. 8 Temmuz 2004'te verdiği izinle düğmeye basan Güler'in bakanlığa bağlı kurumlardaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili kimseyi affetmediği belirlendi. Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Vekili Önder Piyade başta olmak üzere, birçok bürokratın gözaltına alınması için onay veren Enerji Bakanı Güler'in daha önce de TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik hakkında inceleme yaptırdığı tespit edildi. Keklik hakkında yargı kararlarına uygun davranmadığı için Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu'na inceleme yaptıran Bakan Güler'in, Genel Müdür hakkındaki olumsuz raporu işleme koydurduğu belirlendi.

Güler'in, Botaş Genel Müdürü Mehmet Takiyyüddin Bilgiç hakkında ise değişik konularda inceleme yapılmasına ilişkin Teftiş Kurulu yazılarına onay verdiği bildirildi.

Yakın çevresini uyarmış

Öte yandan Bakan Güler'in, ikinci beyaz enerji operasyonu ile ilgili olarak Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanifi Avcı ile üç kez görüştüğü bildirildi. Avcı'nın, operasyon hakkında bakanlığa gelerek Güler'e bilgi verdiği, operasyondan bir hafta önce Güler ile görüştüğü kaydedildi. Bakan Güler'in operasyon başladıktan sonra da yakın çevresindeki arkadaşlarına, operasyon hakkında bilgi verererek, "Hepinizi operasyon kapsamında tanık ya da sanık olarak alabilirler. Yanlış bir iş yapmadıysanız korkmayın" dediği bildirildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber