Bakana öğrenciler yumurta fırlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2010 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansa katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e, konferanstan çıkarken dışarda bekleyen bir grup öğrenci tarafından yumurta atıldı.

Protestolar, sabah saatlerinde Ergün konferans için üniversiteye geldiğinde başladı. Fen Fakültesi bahçesinde toplanan ve üzerinde "Üniversitenin kapısı AKP'ye kapalı..." yazan pankart taşıyan yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubu, konferansa katılmak üzere bina içine girmek istedi.

Çevik Kuvvet ekipleri kapı önünde öğrencilerin içeri girmesine izin vermezken, alkış ve ıslıklarla protestolarına devam öğrenciler, slogan atan Fen Fakültesinin ana girişine kadar ilerledi. Burada protestolarına devam eden öğrencilere, dışarıdan da bazı öğrencilerin alkış ve düdüklerle destek verdiği gözlendi.

Konferansta konuşmasını bitiren Ergün, sabahki protesto nedeniyle koridordan geçirilerek, arka taraftaki Su Ürünleri Fakültesinden dışarı çıkarıldı.

Çıkışta bekleyen protestocu öğrencilerden bir grup, şemsiyelerle dışarı çıkarılan bakana yumurta fırlattı. Yumurtalar bakanın makam aracının yanına düştü.

Ergün, konferansta yaptığı konuşmada ise siyasi istikrar ve güvenin yatırımcılar için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Düşünün bir ülkede 'acaba önümüzdeki hafta darbe olur mu, erken kalkan darbe yapar mı, sistem değişir mi, siyasi istikrarsızlık olur mu, bir kaos meydana gelir mi?' Herkesin kafasında bu soru işaretleri olursa kim neye yatırım yapsın? Yapar mı? Yapmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber