AKP'li Çakmak: Özelleştirilmeyen KİT kalmayacak

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, KİT'lerin tamamen özelleştirileceğini ifade ederek, "Bütün Kitler zaman içersinde özelleşecektir. Hükümetin kararı var. Hiçbir işletme devlet tarafından yük edilmeye niyeti yoktur" dedi.

AK Parti İl Teşkilatı binasında basın açıklaması yapan AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, hükümetin ülke genelindeki politikası ve özelleştirme konusuna değindi. Çakmak, artık devletin ekonomiyle uğraşıp yatırım yapacağı bir işletmeyi hükümetten hiç kimse beklememesi gerektiğini ifade etti. Çakmak, "Bir şeyler yapılmadığını söyleyenler, yıllardır Tokat'a bir çivi çakmayan zihniyetlerin ülkeye getirdiği noktadan nasıl cesaretle konuştuğunu cesaretle izliyorum. Biz bu ülkede sessiz ve derinden devrim yapacağız. Tokat'ta senelerdir kimsenin aklına gelmeyen işleri biz çok kısa sürede yapacağız. Çünkü arkamızda güvenen, dua eden büyük bir halk kitlesi ve milletimiz var" dedi.

Pepsi Tokat Fabrikası'nın kapatılması ile ilgili olarak, özel bir sektör olması nedeni ile yapılacak fazla bir şeyin olmadığı ifade eden Çakmak, ayrıca Niksar Suyu Fabrikası'nın kapanması yönündeki soruları cevaplandırdı. Çakmak, "Niksar Ayvaz Suyu fabrikası ile ilgili bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Yıllarca kapalı tutulan, açılamayan Niksar Ayvaz Suyu fabrikasını biz açtık. İki yıldır çalışıyor fakat Niksar Ayvaz Suyu fabrikası ile ilgili olarak çok teknik ve geniş bilgiyi Niksar Belediye Başkanımız zamanla açıklayacak. Bu işletme özel şirket işletmecisinin kira ile ilgili sıkıntıları ve fabrikayı asıl hedefinden saptırarak, zarar eden noktaya getirmiş olmalarından kaynaklanan bir sıkıntı. Bu sıkıntı belediye tarafından aşılacak" dedi.

Çakmak, TEKEL'in özeleşeceğini kimsenin mağdur edilmeyeceğini de ifade ederek, "Fakat insanlar istiyorlar ki, ben köyümden şehrimden mahallemden rahatsız olmayım. Herkes fedakarlık yapacak. Riske girmemek için bunlar hasır altına süpürdü. Biz bunların üzerine üzerine gidiyoruz. Bunlar özelleşecek ama gözü kara ulu orta özelleşmeyecek. Bu noktada işçilerimiz mağdur edilmeyecek. Kimse duygu sömürüsü ile işçimizin duygusu ile oynamasın. Tokat Tekel Sigara Fabrikası'nın kapanırsa gidecek sözü bir yorumdur. Kim diyor gidecek diye gitmeyecek, kapanmayacak. Bu tip hayırlı çalışmalarda işin hep olumsuz tarafı söylenir. Denildiği gibi olmayacak, göreceksiniz fabrikamız kapanmayacak.

Endişeniz olmasın Bitlis'te Tokat'ta hepsi bütün KİT'ler zaman içersinde özelleşecektir. Hükümetin kararı vardır hiç bir işletme devlet tarafından yük edilmeye niyeti yoktur. Yüz üzerinde KİT'in özelleşmesi şuanda gündemdedir. Hükümetimizin politikasını söylüyorum bütün Kitler özelleşecektir. Buna TEKEL'de dahil" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber