Eri ve uzman çavuşu döven albaya soruşturma

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mart 2010 08:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cezaevi basan komutana dayak soruşturması

Hasdal Cezaevi'nde olay çıkarmasıyla gündeme gelen Kurmay Albay İzzet Cural hakkında bir er ve bir uzman çavuşu darptan dolayı Genelkurmay tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Olayın araştırılması için Cural'ın bir dönem görev yaptığı Adana'ya gelen müfettişler, biri üsteğmen olmak üzere olaya şahit olan kişilerin ifadesine başvurdu. Olay Adana Yüreğir İlçe Jandarma Karakolu'nda görev yapan erin terhisinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Hasdal Cezaevi'nde yasağa rağmen Balyoz ve Ergenekon tutukluları ile görüşebilmek için olay çıkaran Kurmay Albay İzzet Cural hakkında Adana'da bir inceleme başlatıldı. Teftişin Cural'ın Adana Jandarma Alay Komutanlığı görevi sırasında yaptığı bir olayla ilgili olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Nisan 2009 tarihinde Adana İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı Yüreğir İlçe Jandarma Karakolu'na bir askeri firar getirildi. Ancak sebebi bilinemeyen bazı nedenlerden dolayı bu kişi nezarethaneden kaçtı. Yapılan tüm aramalara rağmen firar eden asker bulunamadı. Bunun üzerine durum Alay Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural'a intikal ettirildi. Nezarethaneden firara çok kızan Cural, hıncını karakolda görevli Uzman Çavuş F.B. ve jandarma erden çıkardı. Albay Cural'ın bu kişilerin bileklerine kelepçe takarak darp ettiği iddia edildi. Yaşanan olayın dışarı intikal ettirilmemesi için de özel önlem alındığı öğrenildi. Ancak darp edilen erin terhisinin ardından suç duyurusunda bulunması olayın gizli kalmasına engel oldu. Savcılık, Genelkurmay'a yazı göndererek olayın doğru olup olmadığını incelemesini istedi. Genelkurmay Karargâhı'ndaki iki müfettiş de Adana'ya gelerek olaya şahit olan biri üsteğmen olmak üzere üç kişinin ifadesine başvurdu. Bu kişilerin de olayı doğruladığı öğrenildi. Cural, Adana Alay komutanlığının ardından Jandarma Asayiş Daire başkanlığı görevine getirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber