İş yoğunluğunun faturası memura çıktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Mart 2010 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Mart'ta iki buçuk TL olan posta masrafları 16 Mart'ta üç buçuk TL olunca iş yoğunluğu nedeniyle günlük tebligat çıkarıp postalarını günlük gönderemeyen memur aradaki farkı ödemek zorunda kaldı.

Yargı Çalışanları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Kartal, ciddi iş yoğunluğu altında çalışmak durumunda olan adliye çalışanlarının PTT'nin bu uygulamasıyla mağdur edildiğini belirtti. Kartal, PTT'nin öncesinden haber vermeksizin yaptığı zamların neden olduğu problemleri ve çözüm önerilerini şu şekilde dile getirdi:

'Eğer böyle bir zam yapılacaksa, hayatın olağan akışına göre ve hukuka uygun şekilde bizlere bir bildirim yapılıp, bir süre verilmesi gerekmektedir. Zira bizler adliyelerde bize bildirilen tarife üzerinden dosyaların ilgili taraflarından masraf pulu talep etmekte ve iş yoğunluğumuza göre bu masraflara konu işlemleri yaparak listeler halinde PTT'ye teslim etmekteyiz. İş yoğunluğumuz, personel eksikliği ve adliyelerdeki işlerin doğası gereği her talebi anında yerine getirememekteyiz. Bazı postaların PTT'ye teslim edilme süresi bazen 1 hafta kadar süre alabilmektedir. Karşılaştığımız sorunun temelini bu durum oluşturmaktadır. Zira bizler ptt nin kendi gişeleri gibi direk vatandaşın gönderilerini alıp el'an ilgili yerlere gönderemiyoruz. Bizler bir nevi aracı kurum durumundayız. Haliyle eğer gönderilere herhangi bir zam yapılacaksa bizlerin bu hususta daha önceden bilgilendirilmesi ve buna göre dosya taraflarından masraf pulu almamız gerektiği söylenmelidir. Aksi taktirde ortaya böyle haksız ve yalnış bir durum çıkmaktadır. ( Oysaki buna benzer bazı durumlarda ptt bizi bilgilendirmesine rağmen, zarflara yapılan zamlar hususunda ne hikmetse yıllardır böyle saçma bir uygulama devam etmektedir. )En vahimi de bu durumun ilk defa yaşanan bir durum değil, her yıl tekerrür eden bir durum olması ve meslektaşlarımızın çeşitli sebeplerden dolayı bu konuyu dillendirememesi, yetkili birimler nezdinde gerekli girişimleri yapmaktan çekinmesidir. Biz Yargı Çalışanları Derneği olarak, meslektaşlarımızın yıllardır maruz kaldığı bu haksız ve yalnış uygulamaya son verilip, bu hususun mantık ve hukuk kurallarına uygun bir şekilde çözüme kavuşturulmasını talep etmekteyiz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber