Elazığ'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, merkez üssü Palu ilçesi Gökdere bölgesinde saat 16.12'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem il merkezi ile Palu, Karakoçan ve Arıcak ilçelerinde de hissedildi.

Can Kaybı veya Yaralanma Yok

- Palu Kaymakamı Ayhan Yazgan, merkez üssü Palu ilçesi Gökdere bölgesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde şu an itibariyle kendilerine ulaşan herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını bildirdi.

Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada deprem anında Büyükçalti köyünde köy muhtarının evinde olduğunu ve sarsıntıyı şiddetlice hissettiklerini belirtti.

Depremin ardından Palu İlçe Jandarma Komutanı ve bölgedeki köylerin muhtarlarıyla birlikte Gökdere köyüne doğru harekete geçtiklerini anlatan Yazgan, "Şu anda Akbulut köyündeyiz. Burada da ciddi bir sıkıntı yok. Şimdilik elimizde çok net bilgiler yok, ancak şu anda bize ulaşan herhangi bir can kaybı veya yaralanma da yok. Genel itibariyle çalışmalarımız devam ediyor. Eski hasarlı evlerin bazılarının yıkıldığı yönünde bilgiler alıyoruz" diye konuştu.

Yazgan, aldıkları bilgiye göre, Gökdere köyünde ciddi bir hasar olmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber