Türk polisinin adli kapasitesi güçlendiriliyor

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği'ne (AB) uyum süreci çalışmaları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü 'Türk Polisinin Adli Kapasitesinin Güçlendirilmesi' adı altında twinning projesi başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Türk Polisinin Adli Kapasitesinin Güçlendirilmesi' adı altında twinning projesinin, diğer projeler arasında bütçe ve içerdiği aktiviteler açısından yürütülen en kapsamlı proje olduğu kaydedildi. Projenin toplam bütçesi 6 milyon 435 bin 500 Euro, bütçeye verilen ulusal destek katkı payı ise 1 milyon 200 bin Euro olarak açıklandı. Proje kapsamındaki ana aktiviteler ise şöyle:

"Olay yeri inceleme eğitimlerinin kapasitesinin arttırılması. Bölgesel merkezli 12 adet parmak izi inceleme laboratuarlarının kurulması. Olay yeri inceleme ekipleri için biyolojik delillerin görünür hale getirilmesi. Performans gözlem ünitesinin kurulması. Felaket kurbanları teşhis ünitesinin kurulması. Olay yeri ilk müdahale ekiplerinin eğitimi. Soruşturmacıların delillere yönelik eğitimi. Kalite güvence sisteminin uygulanmasına yönelik faaliyetler ve kriminal polis laboratuarlarının kapasite ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi. DNA bilgi bankası kuruluşu, uyuşturucu bilgi sisteminin kurulması, ateşli silahlar inceleme eğitimleri, toksikoloji ünitesinin kurulması, bilgisayar suçları inceleme eğitimleri, ses ve görüntü incelemeleri eğitimleri, doküman incelemeleri eğitimleri, analitik kimya incelemeleri eğitimleri, araç tanımlama ve yok edilmiş numaraların yeniden yapılandırılması eğitimleri, adli bilimler kütüphanesinin güçlendirilmesi."

Proje kapsamında 68 değişik konuda Türkiye içinde, 22 değişik konuda ise Türkiye dışında çalışmaların gerçekleştirileceği belirtilerek, bu çalışmalar kapsamında yapılacak aktivitelerde yaklaşık bin 100 kişiye Türkiye'de, yaklaşık 114 kişiye de Türkiye dışında teorik ve pratik yönde ileri düzey eğitimlerin verileceği bildirildi. Türkiye ve Türkiye dışında gerçekleştirilecek toplam 89 aktivitede, Türkiye'de 295 yabancı uzman, Türkiye dışında ise 72 yabancı uzmanın görev alacağı kaydedildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber