Eskişehir AÜ'de öğrenciler güvenlikçilere saldırdı: 10 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2010 16:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde, afiş ve ilan asma yasağı kanlı bitti. Sol görüşlü olduğu belirtilen bir grup öğrenci, asılan ilanları toplayan güvenlikçilere saldırdı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 10 güvenlikçi çeşitli yerlerinden, 6 öğrenci de hafif şekilde yaralandı. Kavgaya karışan öğrenciler gözaltına alınırken, bir güvenlikçi ameliyat edildi.

Alınan bilgiye göre, özel güvenlik görevlileri kampüs içerisinde yasak olan bölgelere asılan ilan ve afişleri toplamaya başladı. Yemekhane çevresindeki yerlerde asılan afiş ve ilanları toplamaya çalışan güvenlik görevlilerine bir grup öğrenci engel olmak istedi. Güvenlikçilerin afiş ve ilanları toplamaktan vazgeçmemesi üzerine sol görüşlü öğrenciler, önce sözlü sonra fiili tepki gösterdi. Öğrenciler, çevreden buldukları taş, sopa ve yemekhaneden aldıkları sandalyeler ile güvenlik görevlilerine saldırdı.

Taş, sopa ve sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada 10 güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralandı. Gözünden darbe alan Hüseyin Yıldırım isimli güvenlik görevlisi Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ömer Başer, Eyüp Kuşçu Hasan Hüseyin Demiral'ın da yer aldığı 9 güvenlik görevlisi ise hastanede tedavi edildi. 6 öğrencinin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Kavgaya karışarak güvenlik görevlilerinin yaralanmasına neden olan öğrenciler gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Üniversite yönetimi geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla, kampüs içerisinde rastgele afiş, ilan asılmasını yasaklamış, bu tür faaliyetlerin yapılması için öğrencilere Migros önünde bir yer belirlemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber