Okullara kamu çalışanlarının isimleri verilemeyecek

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yaptırılan veya yaptırılacak olan okul, yurt gibi eğitim kurumlarına kamu çalışanlarının ismi verilemeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu konuda "Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme' isimli yönetmeliği hatırlatarak, yöneticilerin hassasiyet göstermelerini istedi. Çelik, isim ve ad verme konusunda çeşitli talepler geldiğini kaydederek, bazı illerde o ilin valisinin, ilçe kaymakamının, daire amirlerinin veya milletvekillerinin adlarının verilerek, bakanlıktan onaylanmasının istendiğini bildirdi.

Çelik, kişi adlarının kuramlara verilmesiyle ilgili olarak "Söz konusu yönetmelikte belirtilen 9, 11 ve 12. madde hükümleri dışında, kurumun bina ve tesislerinin yapılmasında görevinin gereği olarak hizmet edenler ve halen görevine devam eden kişilerin adları verilemez" dedi.

81 il valiliği kanalıyla il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede Çelik, "Öğretim kurumları bina ve tesislerine adları verilecek kişilerin çevrede olumlu izlenimler bırakmış olması gerekir" dedi. Çelik, bu konuda dana önceden bina ve tesislere verilmiş olan adların muhafaza edilmesi gerektiğini de kaydederek, sonradan kamuoyunda olumsuz izlenimler bıraktığı anlaşılan kişilere ait, okul, bina ve tesis adlarının, il milli eğitim müdürünün önerisi ve il milli eğitim komisyonunun kararına dayalı olarak valinin onayı ile iptal edilebileceğinin ve bu konuda bakanlığa bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber