Yeni vakıf üniversiteleri bu hafta görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2010 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meclis, bu hafta yeni vakıf üniversiteleri kurulmasını öngören kanun tasarıları için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, 30 Mart Salı günü, geçen hafta tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan, İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından, İstanbul'da ayrıca, "Fatih Sultan Mehmet", "Ön Asya", "Süleyman Şah", "Bezm-i Alem Üniversitesi" ve "Sabahattin Zaim Üniversitesi" ile Samsun'da "Canik Başarı Üniversitesi" adıyla vakıf üniversiteleri kurulmasını öngören tasarılar ele alınacak.

Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin bazı tasarılar da görüşülecek.

"Temel kanun" olan, İller Bankası Anonim Şirketi Hakkındaki Kanunu Tasarısının da Genel Kurulda bu hafta ele alınması bekleniyor.

Tasarıya göre, anonim şirket statüsünde "İller Bankası Anonim Şirketi" unvanıyla bir kalkınma ve yatırım bankası kurulacak. Bankanın kısaltılmış unvanı "İLBANK" olacak.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞE TEKLİFİ GÖRÜŞÜLEBİLİR

Öte yandan seçim kanunlarında değişiklik öngören kanun teklifinin de Genel Kurulda görüşülebileceği belirtildi. AK Parti'de çalışmaları sürdürülen ve geçen hafta siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerine sunulan Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 30 Mart Salı günü, Devlet Yardımlarının Denetlenmesi Hakkında Kanun Tasarısını görüşecek. Tasarı, Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde devlet yardımlarının izlenmesi ve denetlenmesi ve bununla ilgili Hazine Müsteşarlığı bünyesinde Devlet Yardımları Genel Müdürlüğünün kurulmasını öngörüyor.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 1 Nisan Perşembe günü, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşecek.

Türkiye ile bazı ülkeler arasındaki anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda 1 Nisan günü ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber