İngilizce öğretmenleri, pratik için İngiltereye gönderilecek

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, British Council ve Büyük Kolej yöneticileri eşliğinde, İngiltere'de öğretmenlik yapan bir grup eğitimciyi kabul etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de İngilizce öğretiminde sıkıntılar yaşandığını belirterek, öğretim metodu konusunda çalışmalara başladıklarını, bu çerçevede İngilizce öğretmenlerini pratik kazanmaları için İngilizcenin ana vatanı İngiltere'ye göndereceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, British Council ve Büyük Kolej yöneticileri eşliğinde, İngiltere'de öğretmenlik yapan bir grup eğitimciyi kabul etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda gerçekleşen kabulde konuşan Bakan Çelik, öğretmen gelişimi ve programı çerçevesinde 110 ülkeye öğretmen gönderildiğini anımsatarak Türkiye'deki İngilizce öğretmenlerinin tecrübelerini artırmak için işbirliğine gittiklerini söyledi. İngilizce öğretmenlerinin İngiltere'de eğitim almaları konusunda İngiltere Eğitim Bakanlığı ile prensipte anlaşmaya vardıklarını belirten Çelik, İngiltere Eğitim Bakanı'nın değişmesi nedeniyle görüşmelere yeni yönetimle tekrar başlayacaklarını ifade etti. Bakan Çelik, İngilizce öğretmenlerinin eğitimi konusuyla ilgili, ''Öğretmenlerimizin pratiklerinin artmasını, bu dilin konuşulduğu memlekette eğitim görmelerini istiyoruz. Önümüzdeki aylarda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Finansmanı ile ilgili çalışmalar ve kaçar kişilik kafilelerden oluşacağını bu çalışmalardan sonra belirleyeceğiz'' dedi.

Çelik, Türkiye'de İngilizce öğretmeye çalışıldığını ve bu yönde herkese ders verildiğini kaydederek buna karşın verilen eğitim sonucunda doğru dürüst İngilcenin öğretilemediğinden yakındı. Yaklaşımda ve metod konusunda sıkıntıların yaşandığının bilindiğini dile getiren Çelik, ''Kime, nasıl, hazırlık sınıflarında mı başlanılması gerekir? Bu konularda, İngilizce eğitimi konusunda yine önümüzdeki aylarda detaylı bir çalışma yapacağız. Zaten bu konuda kamuoyu da beklenti içindedir'' şeklinde konuştu.

Kabulde yapılan konuşmanın ardından Çelik, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, proje çerçevesinde İngiltere'den öğretmenlerin Türkiye'ye Türkçe öğrenmeye gelip gelmeyeceklerini sorması üzerine Çelik, bu soruyu misafirlerine sordu. Çelik, İngiliz öğretmenlerin, Türkçe'nin çok zor bir dil olduğunu söylediklerini gazetecilere aktarırken, kendisi de dil öğrenme konusunda en isteksiz milletin İngilizler olduğunu belirtti. Çelik, buna gerekçe olarak da tüm dünyada İngilizcenin konuşulan bir dil olmasının gösterildiğini ifade etti. Kabulde Çelik, bir Malatya Milletvekili tarafından kendisine hediye edilen tepsi içindeki kayısı, ceviz ve mesir macununu davetlilere ve gazetecilere ikram etti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber