Diyarbakır Barosu: 2 meslektaşımız polis saldırısına uğradı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mart 2010 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, adlarını açıklamak istemedikleri 2 meslektaşlarının, adliye binasında polislerin, fiziki ve sözlü saldırısına maruz kaldığını öne sürdü.

Aktar, ?Meslektaşlarımıza saldıran polis memurlarının ve diğer kamu görevlileri hakkında etkin bir şekilde soruşturma yürütülmesini ve yargı karşısına çıkarılmasını beklemekteyiz dedi.

Diyarbakır Adliyesi Önünde toplanan 50 kadar avukat adına basın açıklaması yapan Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, Avukatlık Kanunu'nun 1'inci maddesinde ?Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder? hükmünün kendileri için görmezden gelindiğini ileri sürdü. Bağımsız yargıyı temsil eden avukatların baskı altına alınmaya çalıştığını söyleyen Aktar, şöyle dedi:

?Herhangi bir yasal düzenlemeye dayanmaksızın, güvenlik gerekçesiyle savcılık talimatı dayanak gösterilerek, zaman zaman adliye girişlerinde avukatların üzeri aranmak istenmekte, avukatlar bazen sözlü tacizlere maruz kalmaktadır. Aramaya itiraz eden avukat arkadaşlarımıza savcılık talimatı gereği, kapıdan geçiş yapan herkesin üzerinin aranacağı söylenmesine rağmen hakim, savcılar ve bazen güvenlik görevlileri görmezden gelinerek, sadece avukatların üzerinin aranması, savunma görevi yapan üyelerimize yönelik oldukça düşündürücü bir tutumdur.?

Diyarbakır Barosu Başkanı Aktar, adliye binası içerisinde avukatlara yönelik tutumun fiziki ve sözlü saldırıya kadar vardığını iddia ederken, bu durumun Devlet Hastanesi'nden alınan ?darp raporlarıyla' da sabit olduğunu söyledi. Aktar, şöyle devam etti:

?Bizler meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı, mesleğimize yapışmış olarak kabul ediyor ve kınıyoruz. Geçen hafta içerisinde üyelerimize yönelik olarak yapılan ve devam eden meslek onurunu zedeleyici sözlü ve fiziki saldırıların sona ermesi için, meslektaşlarımıza saldıran polis memurları ve diğer kamu görevlileri hakkında etkin bir şekilde soruşturma yürütülmesi ve yargı karşısına çıkarılmasını beklemekteyiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber