2 kadın polisten il insan hakları kuruluna başvuru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2010 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiser ile bir kadın polis memuru, İl İnsan Hakları Kurulu'na "Kendilerine karşı sistematik olarak insan hakları ihlali yapıldığı" iddiasıyla başvuruda bulundular.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan İ.H.E'nin "Kendisine karşı sistematik olarak aşağılayıcı ve yıldırıcı insan hakları ihlali yapıldığı" gerekçesiyle İl İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu.

Komiser İ.H.E'nin bir süre önce Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne atandığı ancak komiserin, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak tayinin durdurulmasını sağladığı öğrenildi. Mahkemenin Valilik imzası bulunmayan atama kararını yok saydığı belirtildi.

Mahkeme kararının ardından, altında valilik imzası bulunan yeni bir tayin kararıyla Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan İ.H.E'nin, Bölge İdare Mahkemesi'ne tekrar başvurduğu, ardından da İl İnsan Hakları kuruluna başvurarak "Yargı kararlarının uygulanmadığını" iddia ettiği kaydedildi.

İ.H.E'nin başvurusunu görüşen İl İnsan Hakları Kurulu, şikayet konusunun İl İdare Kurulu Müdürlüğü'ne bildirilmesine karar verdi.

POLİS MEMURU S.D'NİN BAŞVURUSU

Öte yandan, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser İ.H.E. ile birlikte görev yaparken aynı tayin kararıyla Koruma Şube Müdürlüğü'ne atanan kadın polis memuru S.D. de atama kararının ardından Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Bölge İdare Mahkemesinin aynı gerekçeyle tayin kararını geçersiz saymasının ardından Valilik imzalı kararla tekrar Koruma Şube Müdürülüğü'ne gönderilen S.D. de İl İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu.

S.D, 4 Martta yaptığı başvuruda "Kendisine sistematik olarak hukuk dışı, insan onuruna ve haysiyetine yakışmayan insan hakları ihlali yapıldığı"nı iddia etti.

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman başkanlığında 10 Martta yapılan toplantıda polis memuru S.D'nin başvurusu incelendi. Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü'nce S.D. hakkında devam eden soruşturmaların sonucunun beklenmesine karar verildi.

VALİ YARDIMCISI SEYMANAntalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, yaptığı açıklamada, söz konusu başvuruların İl İnsan Hakları Kurulu toplantılarında görüşüldüğünü, polislerin şikayet konularına ilişkin adli ve idari süreçlerin çalıştırıldığının belirlendiğini belirterek, bu soruşturmaların sonuçlarının beklendiğini bildirdi.

Polislerin, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na da başvurarak "yargı kararlarının uygulanmadığı" iddiasıyla Valilik ve Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.

İddialar üzerine Emniyet Müdürlüğü'nün söz konusu polisler hakkında "disiplinsizlik" gerekçesiyle çeşitli soruşturmalar başlattığı ifade edildi.

Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevlendirilen kadın polis memuru S.D. hakkında, "kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığı" iddiasıyla ayrı bir soruşturma açıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber