Vergi personeli, maaşının dört katı ikramiye alacak

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 06:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı ile ücretler iyileştirilecek. Taslakta gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasında görev alacak personele, maaşın dört katına kadar ikramiye verilmesi öngörüldü.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile imzalanacak olan stand-by anlaşmasının ön koşullarından yeni bankalar yasa tasarısı ve gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarı tamamlandı. Her iki tasarıda imzalarının tamamlanmasının ardından Meclis'e sunulacak. Gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin taslakta, gelirler genel müdürlüğü personeline maaşlarının dört katına kadar ikramiye verilmesi öngörüldü.

Maaşlarda iyileştirme

Gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarıda yeni kadrolar oluşturulurken, gelir idaresi personeline de zam yapılması öngörüldü. Tasarıda, 1 Başkan, 3 Başkan Yardımcısı, 9 Birim, 3 Bölge, 30 Grup, 19 diğer bölge, 100 Grup Merkezi oluşturuluyor.

Taslakta, personelin özlük haklarında da iyileştirilmeler yapılıyor. Buna göre, İdare Başkanı'nın maaşı 6400 göstergeden 7600 göstergeye çıkarılıyor.

Yani başkanın maaşı 2 milyar liradan 4.5 milyar liraya kadar yükseltilebilecek. Bir defterdarın maaşı ise 1.5 milyardan yaklaşık 2.5 milyara yükselecek. Tasarıda ayrıca, gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasında görev alacak personele, net maaşlarının dört katına kadar ikramiye verilmesi öngörüldü. Ve bu konuda Maliye Bakanı'na yetki verildi. Tasarıyla, yeni teşkilatlanmada 5 ayrı kurul tanımlanıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber