Öğretmen ameliyatlı öğrenciye tekme attı iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2010 18:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Eskişehir'de bir lisenin tarih öğretmeninin ameliyatlı kız öğrenci ile arkadaşına tekme attığı iddia edildi. Öğrencinin babası, şikayet edilen öğretmeni, kızların elini öpmesi halinde affedeceklerini söyledi..

Şikayetçi olan ameliyatlı kız öğrencinin babası, hatasını kabul edip İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra çocuklarının elini öpmesi halinde öğretmeni affedebileceklerini söyledi.

İddiaya göre olay, Cumhuriyet Lisesi'nde meydana geldi. 11-C sınıfı öğrencileri N.F. (17) ile A.B. (18) ile üç erkek arkadaşları, Doğu illerindeki öğrencilere yardım maksadıyla bir öğretmenleri nezaretinde başlatılan kitap toplama kampanyası için sınıfları dolaşmaya başladı. Öğrenciler 12-L sınıfından çıktıktan sonra o esnada bahse konu sınıfta ders veren tarih öğretmeni B.Ç.'nin, kapıyı çarptıklarını öne sürdüğü ve bir süre önce apandisit ameliyatı olan N.F. ile arkadaşı A.B.'ye okul koridorunda tekme attığı iddia edildi. Öğrenciler ve aileleri öğretmenden şikayetçi oldu.

Bunun üzerine taraflar önce hastaneye, sonra polis merkezine götürüldü. İfadesine başvurulan ve suçlamayı reddettiği öğrenilen öğretmen B.Ç., çıkarıldığı savcılıkça serbest bırakıldı.

N.F. ile A.B. ise sınıfın kapısını kasten çarpmadıklarını, pencerenin açık olması sebebiyle kapının sert bir şekilde kapandığını savunarak, "Kapıyı çarptığımızı sanan öğretmen B.Ç. küfredip koşarak arkamızdan geldi. Tekme atmaya başlayınca ben ameliyat yerime gelmemesi için arkamı döndüm. Bunun üzerine sırtıma vurdu. Ardından da arkadaşım A.B.'ye tekme attı. Olay üzerine okul müdür vekili de bizim hastaneye gitme talebimize rağmen, 'Sağlığınız ikinci planda' deyip bizi sınıfımıza geri gönderdi. Ben aileme durumu bildirince şikayetçi olduk" dedi.

Kızına verilen doktor raporunu gösteren Ali Haydar F., okul müdürünün kendilerini, 'Polis çağırmayın' diye ikaz ettiğini öne sürerek, "Buna rağmen okula polis çağırdık, kızlarımızı hastaneye götürdük. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şikayet dilekçesi verdik. Ama öğretmen halen görevine devam ediyor. Kızımın psikolojisi bozuldu. Okula gitmek istemiyor" diye konuştu.

Suçlanan öğretmen için "terminatör" benzetmesi yapan Ali Haydar F., "Öğretmen kalkıp da İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra, çocuklarımızın elini bayan oldukları için öperse, çocuklardan ve başöğretmen Atatürk'ten özür dilerse, 'Bir daha hiçbir öğrenciye ve insana el kaldırmayacağım, ben böyle bir hata yaptım, hatamı kabul ediyorum' derse biz onu affetmeye hazırız" dedi.

Okul idarecileri ise adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, gerekli bilgilerin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber