Sağlıkta tek çatı çalışmaları devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2010 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Sağlık Bakanlığı Personel Genel müdürü Sayın Hikmet Çolak'ı ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından sağlık çalışanlarının sorunları ve beklentileri Genel Müdüre aktarıldı.

Tek Çatı Çalışmaları

Ziyarette Genel başkanımız Önder Kahveci sözleşmelilerin tek çatı altında toplanması ile ilgili yapılan çalışmalarda son durum hakkında bilgi istedi. Konu ile ilgili olarak Personel Genel müdürü Hikmet Çolak çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Çolak tek çatıda amaçlarının mali ve sosyal haklarda çalışanlar arasında ortaklık ve sözleşmeli personelin geleceğini görmesi açısından önlerine bir süre ve hedef konulacak bir sistem getirmek istediklerine dikkat çekti.

Genel Başkanımız tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nda sözleşmelilere kadro verilmesi ile ilgili ?Milli Eğitimde verilirse sağlıkta bunun verilmesinin zorunlu olacaktır. Hukuk dahil bu hakkı almak için mücadelemizi sürdürürüz bunu da alacağımıza inanıyorum? dedi. Çolak'ta Milli Eğitimde sözleşmelilere kadro vermenin bir domino etkisi oluşturacağını belirtti.

4924'lülerin Eş Durumu

Toplantıda Genel Başkanımız tarafından 4924'lülerin eş durumu tayinlerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerde Genel Müdür Çolak'a iletildi.

Personel Genel Müdürü Hikmet Çolak'ta 4924'lülerin bu konuda haklı olduklarını belirterek ?Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor en kısa sürede bu hakkı kendilerine tanıyacağız? dedi.

Mazeret Tayinleri

Ziyarette dile getirilen bir başka konu ise sözleşmeli çalışanlarının sağlık mazeret tayinleri oldu. Genel Müdür Çolak rutin olarak 2 ayda bir olarak toplandığını ifade ederek, Mazeret tayin kurulunun yapısı ve işleyişi hakkında bilgileri içiren bir yazıyı da yayınlayarak çalışanları bilgilendireceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber