HSYK Başkanvekili Özbek'e protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2010 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu tarafından Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü'ne layık görülen HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, törenin düzenlediği salondaki bir grup tarafından protesto edildi.Özbek, "Siyasiler tarafından sözümün kesilmesine alışığım ancak aynı görevi yaptığım arkadaşlarımın sözümü kesmesine çok üzüldüm" dedi.

İstanbul Barosu, 132. Kuruluş Yıldönümü ve Avukatlar Günü'nü kutlama etkinlikleri düzenliyor. Kutlamalar kapsamında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törende ilk olarak İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın konuşma yaptı. Aydın'ın ardından Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü'ne layık görülen HSYK Başkanvekili Kadir Özbek kürsüye çıktı. Özbek konuşmasını başlayacağı sırada salondaki yaklaşık 30 kişi tarafından protesto edildi. Avukat olduğu belirtilen grup, üzerinde "Baro kimin", "Hakim sendromuna son", "Önce avukata saygı" yazan kağıtları havaya kaldırdı. Grup, bir süre yuhaladıktan sonra salonu terketti.

Grubun içindeki bir kişi, "Bu ödülün Özbek'e verilmesini protesto ediyoruz" dedi. Protestocu gruba salondaki avukatlar da karşı tepki gösterdi. Protestocuların salondan çıkmasının ardından konuşan Özbek, "Siyasiler tarafından sözümün kesilmesine alışığım ancak aynı görevi yaptığım arkadaşlarımın sözümü kesmesine çok üzüldüm" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber