Maliye Bakanı: Diğer bakanlıklardaki 4/B'lilerin de kadro istemesi bizi düşündürüyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Nisan 2010 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli çalışan 70 bin öğretmene kadro umudu
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmalar sürerken, Maliye Bakanlığı da konuya sıcak baktığını belirtti

FAZLI ŞAHAN / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesi için çalışmalar ve temaslar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesi için çalışma yapıldığını açıklamasının ardından Eğitim Bir-Sen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekteri Halil Etyemez sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması yönündeki taleplerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ilettiklerini söyledi.

KADEMELİ KADRO DA FIRSAT

Etyemez, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kendilerine, "sözleşmeli öğretmenlerin kademeli de olsa kadroya alınmasına sıcak baktıklarını, ancak diğer bakanlıklarda çalışan sözleşmeli personelin de kadro beklentisi içine girmesinin kendilerini düşündürdüğü" şeklinde cevap verdiğini söyledi.

BAKANLIKLARIN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ

Tüm bakanlıkların içerisindeki sözleşmelilerin çokluğunun öğretmenlerin bu beklentisini zora soktuğunu ifade eden Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halıl Etyemez, "Öğretmenlerin kadroya alınmasına hükümet de sıcak bakıyor ama Sağlık Bakanlığı gibi diğer bakanlıklardaki sözleşmeli personelin kadro istemesi bunun önünü biraz tıkıyor" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan, sözleşmeli öğretmenlere yönelik düzenleme çalışmaları öğretmenler için önem arzederken, merkezi öncelikler de düzenlemenin şekil almasında etki edecek.

Hazırlıklar tamamlanma aşamasında

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 10 Mart'ta yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için hazırlıkların belli bir aşamaya geldiğini belirtmiş, "Bu konuda yapılacak düzenlemeye ilişkin taslağı Maliye Bakanlığı'na gönderdik" açıklamasını yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Bakan Çubukçu,"Bundan sonraki aşamada Maliye Bakanlığı gerekli çalışmaları yapacak, görüşlerini bildirecek. Nihayete erdikten sonra iş artık Başbakanlığa bir kanun tasarısı olarak sevk edilecek ve Meclis'te görüşülecek' yorumunu yapmıştı.

"Öğretmenlerin kadrosu ile yakından ilgilendiklerini ve beklentilerine önem vereceklerine vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, önceki gün Adana Valiliği'ne ziyaret gerçekleştirmiş, kendisine çiçek sunan öğrencilerle ayaküstü sohbet ederek sorunlarını dinlemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber