Çubukçu'nun makam odasında pizza hamuru açtılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çubukçu, ?8. Uluslararası Gastronomi Festivali?nde biri altın olmak üzere 10 madalya kazanan Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile Okul Müdürü Arif Ekinci, okul yöneticileri ve uzman eğitmenleri Köksal Berke'yi MEB Tevfik İleri Salonu'nda kabul etti. Öğrencilerin festivalde 10 madalya almasının çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Çubukçu, makarna dalında altın madalya alan Yılmaz Gündüz'ün kabul salonunda hazırlanan masa üzerinde pizza hamuru açmasını izledi.

Çubukçu, ?8. Uluslararası Gastronomi Festivali?nde biri altın olmak üzere 10 madalya kazanan Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile Okul Müdürü Arif Ekinci, okul yöneticileri ve uzman eğitmenleri Köksal Berke'yi MEB Tevfik İleri Salonu'nda kabul etti.

Çubukçu, kabulde yaptığı konuşmada festivalin ve benzer etkinliklerin gençlerin mesleki gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek, başarılarından dolayı tebrik etti.

Türk mutfağı ile ilgili ortak çalışmaların yürütülmesi, dünya mutfağının tanıtılması ve öğrencilerin sektörde istihdamının sağlanması amacıyla bakanlık ve sivil toplum örgütlerinin yürüttüğü ortak çalışmaların sürdüğünü anlatan Çubukçu,

bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

Çubukçu, turizmin ve turizmin bir parçası olan yemek kültürünün önemine dikkati çekerek, bu bakımdan öğrencilerinin aynı zamanda birer kültür elçisi olduklarını söyledi.

Türkiye'deki işletmelerin ulusal ve uluslararası pazarda rekabet edebilmeleri için yetişmiş iş gücüne ihtiyaç olduğunu belirten Çubukçu, şöyle konuştu:

?Yüksek performanslı yeni iş gücünün yetiştirilmesini Türkiye'nin geleceği için vazgeçilmez görüyoruz. Yine ülkemizin en önemli sorunlarından olan işsizliğin çaresi de kaliteli bir mesleki eğitimden geçiyor. Biz bakanlık olarak hizmet ve sanayi sektörünün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yetiştirilmeniz için azami özeni gösterirken, sizlerin de kendinizi her bakımdan geliştirerek mesleğinizde en iyiler arasına girmenizi diliyorum. Yemek yapmanın bir sanat olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Türk mutfağı dünyada en ünlü ilk beş mutfak arasında yer alıyor. Bu bakımdan becerilerinizi ve yaratıcılığınızı göstermeniz için size çok büyük imkanlar sunan bir mutfak kültürüne sahipsiniz.?

BAKANLIKTA PİZZA HAMURU AÇTI

Bakan Çubukçu, kabulde madalya alan genç aşçılar ve uzman eğitmenleri Köksal Berke ile de sohbet etti. Öğrencilerin festivalde 10 madalya almasının çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Çubukçu, makarna dalında altın madalya alan Yılmaz Gündüz'ün kabul salonunda hazırlanan masa üzerinde pizza hamuru açmasını izledi. Pizzanın yapılışı hakkında bilgi alan Çubukçu, kullanılan malzemeler arasında limon suyunun da bulunduğunu söylenmesi üzerine buna çok şaşırdığını belirterek, ?Neler öğrendim. Böylece bu konuda becerikli biri olmadığım da ortaya çıktı? dedi. Yılmaz Gündüz'ün merdane kullanmadan eliyle açtığı hamuru ilgiyle izleyen Bakan Çubukçu, ?Ben yemek yapmadım, hadi bu pizzayı pişir de yiyelim? şeklinde espri yaptı.

Aşçılığın çok saygın bir meslek, yemek yapmanın ise zevkli bir uğraş olduğunu ifade eden Çubukçu, bu mesleğin kariyer ve maddi kazanç açısından da geniş olanaklar sunduğunu kaydetti.

Öğrencilere bu mesleği nasıl seçtiklerini de soran Çubukçu, bir öğrencinin Bolu Mengenli olduğunu söylemesi üzerine de, ?Senin zaten genlerinde varmış? dedi. Çubukçu, gençlere yalnız iş yerlerinde değil, evlendikleri zaman evlerinde eşlerine ve yakınlarına da yemek pişirerek, güzel jestler yapmalarını önerdi.

Bakan Çubukçu, kabulün sonunda öğrencilere saat armağan etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber