Vali Cerrah: Emeklilerine sahip çıkmayan teşkilat başarılı olamaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah emeklilerine sahip çıkmayan teşkilatların başarılı olmayacağını söyledi.

Emniyet Müdürlüğünün, Polis Günü etkinlikleri çerçevesinde emekli teşkilat görevlileri için verdiği yemekte konuşan Vali Celalettin Cerrah, "Güvenlik bir ülkenin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Ülkenin güvenliğini polisimiz, jandarmamız ve askeriyemiz sağlar. Teşkilat hangi teşkilat olursa olsun, çalışırken nasıl personeline sahip çıkmış ise emekli olduktan sonra da emeklilerine sahip çıkmak zorundadır. Çalışan arkadaşlarımız emekli olan büyüklerini görüp, onların dertleriyle ilgilenilmediğini görürse çalıştığı süre içerisinde başarılı olması mümkün değildir. Emeklilerine sahip çıkmayan teşkilat veya kurumlar başarılı olmaları da mümkün değildir. Bu anlamda büyüklerine ağabeylerine sahip çıkan Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Şunu hiç kimse unutmasın ki günü geldiğinde herkes bir gün emekli olacaktır. Emekli olan büyüklerimize saygı göstermek, sorunlarıyla ilgilenmek ve sahip çıkmak zorundayız." dedi.

Bu yıl 165. kuruluş yıldönümü kutlanan Polis teşkilatının çok köklü bir geçmişi olduğunu söyleyen Vali Cerrah, "1845 yıllarına dayanan kuruluşuna baktığımızda insanoğlunun dünyaya geldiğinde ilk önce kendi can güvenliğini düşünmüş. Yani bu da polis teşkilatının insanlığın tarihi kadar eski bir teşkilat olduğunu göstermektedir. Önce can ve mal güvenliği gelir. Ben polis teşkilatına 1953 yılında katıldım. Benim babamda polisti. 12 Aralık 1953 yılından bu yana polisim. Babam rahmetli olmadan 1968 yılında polis koleji sınavına girmeden önce hem annem hem de babam karşı çıkmıştı. 'Oğlum bir aileye bir polis yeter, ikinciye gerek yok' demişlerdi. Fakat kısmet 1968 yılından itibaren polis teşkilatının için de yer alsam da ben kendimi doğduğum yıl olan 1953 yılından itibaren polis teşkilatının içerisinde kabul ederim." ifadelerini kullandı

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise konuşmasında "Bu gün emniyet müdürlüğü olarak ilkini gerçekleştirdiğimiz emekli arkadaşlarımızla yemekli toplantılar bundan sonra da aksatılmadan devam edecektir. Halen görevde olan bizler sizlerin her zaman yanında olduğumuzu, sizlerin dertlerinin dertlerimiz, sizin mutluluğunuzun mutluluğumu olduğunu bilmeniz isterim. Bütün meslektaşlarımızla birlikte emekli kardeşlerimize her türlü konuda yardımcı olmaya hazırız. Bu anlamda bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sayın valimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürlüğünden emekli olan en eski teşkilat mensuplarına plaket verilirken ayrıca yemekte hediye çekilişi de gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber