Sahte diploma çetesi çökertildi: 43 gözaltı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 14:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANKARA ve Ayaş İlçesi'nde polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, isteyenlere para karşılığı sahte ilköğretim, lise ve üniversite diploması veren 43 kişilik şebeke çökertildi.

Olay, Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde bir kişinin, şebekeden aldığı ve sahte olduğunu bilmediğini iddia ettiği diplomasını tasdik ettirmek için notere gitmesiyle ortaya çıktı. Noterdeki kadın görevlinin, ?Ayaş'ta böyle bir okul yok? diyerek durumdan şüphelenmesi üzerine diplomayı incelemeye alıp, soğuk mühür olmadığını fark etti. Bu durumdan şüphelenen noterdeki kadın görevli, durumu polise bildirdi. Yapılan araştırmada ise Ayaş ve Ankara'daki bazı kişilere ilköğretim, lise ve üniversite diploması veren bir şebekenin olduğunun tesbit edilmesi üzerine harekete geçildi.

Yapılan araştırmada, vatandaşlara 1999'da Gölcük depreminde okulların yıkıldığı ve kayıtların kaybolduğu, silindiği belirtilerek, ilgili şebekenin ?Biz size diploma verebiliriz? diyerek vatandaşlardan 1300 TL para karşılığında diploma verdikleri tesbit edildi. Emniyet ise bu şebekenin peşine düştü. Sahte diploma veren şebekeden 30'u Ankara'da, 10'u Ayaş İlçesi'nde, 3'ü ise diğer illerden olmak üzere 43 kişi yakalanıp gözaltına alındı.

Ankara ve Ayaş Emniyet müdürlüklerinin 5 Nisan'da ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda toplam 43 kişi, yapılan baskınlarla yakalanıp gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber