Öğretmen atama ve yer değiştirmede mutabık kalınan hususlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapacağı değişikliğe ilişkin olarak 5 Nisan 2010 tarihinde sendikalarla bir toplantı yaptı. Eğitim İş Sendikası, toplantıya katılan sendikalar ile bakanlığın mutabık kaldığı noktaları şu şekilde açıkladı.

- Bütün kurul ve komisyonlarda tüm sendika temsilcilerinin yer alması ve norm kadroların açık ilan edileceği kurumların tespitinde söz sahibi olmaları.

- Öğretmenliğe ilk atamada 40 yaş sorununun çözümlenmesi.

- Zorunlu hizmet bölgelerinde yapılan asker öğretmenlik görevine ilişkin geçen sürenin zorunlu hizmet kapsamında değerlendirilmesi.

- Özürlülerin atanması noktasındaki karararlarda bakanlıktan çok konu ile ilgili sağlık uzmanlarının karar vermesi, konu ile ilgili maddelerin oluşturulmasında konu ile ilgili sivil toplum kuruluşu ve paydaşların görüşlerinin alınması.

- İlk atamaların Ağustos ayında tamamlanarak eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerin göreve başlamalarının sağlanması.

- İsteğe ve zorunlu hizmete bağlı yer değiştirmelerde 30 EYLÜL tarihinin esas alınması.

- İl içi yer değiştirmelere ilişkin yönetmelikte 2 yıl şartı olarak yer almasına rağmen 3 yıl olarak gerçekleştirilen uygulamadan vazgeçilmesi.

- İl içinde 3 yıl şartı getirilmesi halinde bu yıl ve 2011 yılında 30 Eylül itibari ile 2 yılını dolduracak öğretmenlerin geçici madde eklenerek il içi yer değiştirmelerine olanak sağlanması.

- İsteğe bağlı il içi ve il dışı yer değiştirmelerin beraber yapılacağından hareketle, öğretmenlere en az 25 tercih hakkı verilmesi ve yaz tatilinde en az 3 kez sıra çalıştırılması.

- Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan öğretmenlerin zorunlu hizmetten muaf sayılmaları.

- Eş durumu özrüne İl Emrinin mutlaka getirilmesi. Bu noktada sözleşmeli-kadrolu ayrımına gidilmemesi.

- Eş durumu özrünün yılda en az 2 kez yapılması.

- Yüksek lisans ve doktora yapacak olanların zorunlu hizmetlerinin ertelenmesi.

- Boşanma halinde özellikle bayan öğretmenlere özür grubu yer değiştirme isteği hakkı verilmesi

- Zorunlu ve isteğe bağlı yer değiştirmelerde boş bulunan tüm kadroların mutlaka duyurulması ve sisteme yansıtılması.

- Hizmet alanlarına verilecek puanların mevcut yönetmelik çerçevesine uygun olarak arttırılması.

- Ayrıca, yönetmeliğin yayımlanmasının zaman alacağı da değerlendirilmiş ve 2009-2010 öğretim yılında İl İçi ve İl dışı yer değiştirmelerin şu anda yürülükte olan 04.03.2006 tarihli yönetmelik hükümlerine göre yapılması uygun görülmüştür. Bu uygulamada da 30 Eylül 2010 tarihinde bulundukları kurumlarda 2 yılını dolduracakların İl içi, bulundukları ilde 3 yılını dolduranların ise il dışına yer değiştirebilmelerine olanak sağlanması noktasında ortak paydada buluşulmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber