Meclis'teki ses kayıt cihazları kaldırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis kampüsü içindeki binaların giriş kapılarına yerleştirilen ses kayıt cihazları, muhalefetin tepkisi üzerine kaldırıldı.

Meclis'in giriş kapılarına, polislerle vatandaşlar arasında yaşanan tartışmaları kaydetmek ve kimin haklı, kimin haksız olduğunu tespit etmek amacıyla yerleştirilen ses kayıt cihazları Meclis yönetimiyle muhalefeti karşı karşıya getirmişti. TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, ses kayıt cihazlarının 10-15 metreye kadar ses alabildiğini belirterek, tek amaçlarının yaşanan tartışmalarla ilgili tespitte bulunmak olduğunu, milletvekilleri ve gazetecileri dinlemek gibi bir kasıtlarının bulunmadığını söylemişti.

Muhalefetin, 'özgürlüğümüzü kısıtlıyor' gerekçesiyle itiraz ettiği ses kayıt cihazlarına en sert tepkiyi gösteren CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ise cihazların 15 gün içinde kaldırılmaması halinde suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Tartışmalara neden olan ve 9 giriş kapısındaki x-ray cihazlarının çevresine yerleştirilen ses kayıt cihazları, dün akşam TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in talimatıyla kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber