'Ege Üniversitesi Kariyer Günleri-2005', Nisan'da yapılacak

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EGE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA BİRİMİNİN AMACI

Üniversite ? sanayi ve özel sektör işbirliği ile iş ve staj imkânları yaratılarak öğrencilerimizin çeşitli alanlarda istihdamını sağlamaktır.

Günümüz rekabet koşullarında üniversiteler için yeni ve çok önemli bir konu olan Kariyer Planlama alanında Üniversitemizin ilk sıralarda yer almasını sağlamak,

Kariyer toplantıları, seminerler, geziler gibi faaliyetler ile öğrencilerimizin tümüne ulaşarak, kariyer bilincinin oluşmasını sağlamak,

Öğrenci ve mezunların ?http://egekariyer.ege.edu.tr? sitesinde bulunan iş/staj olanaklarını takip etmelerini sağlar

Özel sektöre, ?http://egekariyer.ege.edu.tr? sitesinde oluşturulan CV bankası sayesinde ihtiyaç duyduğu istihdam konusunda hizmet vermek

BUGÜNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN KARİYER ÇALIŞMALARI

- ?Kariyer Günleri?2003? organizasyonu 12 ? 16 Mayıs 2003 tarihleri arasında Kültür Sanat Evi'nde gerçekleştirilmiş ve 15 firmanın katılımı sağlanmıştır.

Katılımcı Firmalar Şu Şekildedir: T.C. Merkez Bankası, Humanitas Doğuş İnsan Gücü Yönetimi, Philip Morris/Sabancı A.Ş., Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Yaşar Holding A.Ş., Dr.Oetker, Denizli Basma Sanayi, Türk Tuborg A.Ş., Constar A.Ş., Hipokrat Tıbbi Malzemeleri ve İmalat A.Ş., Berk İlaç Sanayi, Bağcı Su Ürünleri A.Ş., Pınar Deniz Ürünleri A.Ş.

- ?Kariyer Günleri?2004? organizasyonu 19 ? 22 Nisan 2004 tarihleri arasında Kültür Sanat Evi'nde gerçekleştirilmiş ve 14 firmanın katılımı sağlanmıştır.

Katılımcı Firmalar Şu Şekildedir: Yaşar Holding, Advis Akademik Danışmanlık, Arıkanlı Holding, Kariyer.Net, JTI, Philip Morris/Sabancı A.Ş., Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş., Turkcell Global Bilgi, Schneider Elektrik, Makine Mühendisleri Odası, Kamil Koç, Vit Uluslar Arası Eğitim Danışmanlığı, Çimstone, Türk Tuborg A.Ş.

?Kariyer Fuarı?2004?: Organizasyon 22-23 Kasım 2004 tarihleri arasında Kampüs Kültür Merkezi Sergi Salonunda gerçekleştirilmiş ve 14 firmanın katılımı sağlanmıştır.

Katılımcı Firmalar Şu Şekildedir : Teknosa, Bamer Bilgi Araştırma Merkezi, Keskinoğlu Tavukçuluk, Schneider Electric, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., Kalder, Sarıgözoğlu A.Ş., Yapı Kredi Faktoring, Koç Bryce, Ibm, Aegee, Aiesec.

Nisan ayı içinde 3. kez geçekleşmesi düşünülen Kariyer Günleri 2005 Programı aşağıdaki gibi tasarlanmaktadır.

ETKİNLİK: KARİYER GÜNLERİ - 2005

TARİH: Nisan 2005

YER: KAMPÜS KÜLTÜR MERKEZİ

?Kariyer Günleri ? 2005? sayesinde, katılımcı firmalar, 1 (bir) saat süreli kendilerini tanıtan bir sunum yaparak, otuz yedi bin öğrenciye ulaşma fırsatını yakalayacaklardır. Ayrıca, aynı gün içerisinde stand açma olanağına da sahip olacaklardır.

AMAÇ:

Akademik takvime göre belirlenecek olan bir merkez hafta seçip ?Kariyer Günleri -2005? organizasyonunu düzenlemek

Firmaların kendilerini tanıtan sunumları doğrultusunda öğrencilere çalışma hayatı hakkında bilgi vermek

Firmaların, kendi İşe Alım, Seçme ve Yerleştirme Sistemleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmesi

Mezun olacak öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olmak ve onlara iş olanakları sağlamak

Ara sınıf öğrencilerine staj olanağı sağlamak

Katılımcı firmaların stand açarak kendilerini tanıtma olanağının yaratılması ve son sınıf/ mezun olmuş öğrencilerimizden eleman ihtiyaçlarını karşılamaları için cv kabul etmeleri,

Firmayı temsil eden yöneticinin, firmaya ve kendisine ait başarı öyküsünü öğrencilerimizle paylaşarak bilgilenmelerini sağlamak.

HEDEF KİTLE:

Yeni mezun olacak olan 4. sınıf öğrencileri

Diğer ara sınıf öğrencileri

Lisansüstü öğrenciler

Üniversitemiz geneline hitap etmesi açısından;

- Meslek Yüksek Okulu

- Mühendislik

- Fen-Edebiyat - İktisadi İdari Bilimler

- İletişim

- Eczacılık

- Ziraat - Su Ürünleri Fakültelerini ilgilendiren alanlardaki firmalar çağrılacaktır.

ETKİNLİKLERİMİZ:

Açılış Töreni

Firma Sunumları

Çeşitli Konularda Konferans ve Seminerler

İş ve Staj için CV kabulleri

Kapanış ve Kokteyl

Haberi gönderenin rumuzu: İnsanlık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber