Emniyet müdürü teknik takibe takıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Nisan 2010 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

'Beni sevenleri mahcup etmediğim için mutluyum'

Ufuk KÖROĞLU-Veli SARIBOĞA-Fatih ULAŞ / SABAH 08.04.2010

Telekulak çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı. Dilmen "Karıştığım bir olay yok. Beni sevenleri mahcup etmedim" dedi

İSTANBUL polisinin, yasadışı dinleme yapan çeteye yönelik operasyonunda gözaltına alınan eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Rıdvan Dilmen, Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından "gizliliği ihlal'' suçundan ifadesi alındıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. Dilmen, olayın ardından bir spor kanalına yaptığı açıklamada "Bir soruşturma kapsamında benim de ifademin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağırıldım. Gittik, ifademizi verdik. Bugünde savcılığa gittik ifademizi verdik. Bir suç unsuru veya karıştığım bir olay yok. Sonuçta da olmasını beklediğim gibi serbest kaldım. Çok şükürler olsun ki şu şaibeden alnımızın akıyla, beklediğimiz gibi çıktığımız için sevinçliyiz. En azından bize saygı duyan, seven insanları mahcup etmediğim içinde çok mutluyum" diye konuştu. Fenerbahçeli eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen ile ünlü işadamları ve bir GSM operatörünün yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 28 kişi, önceki gün gözaltına alınmıştı. Geceyi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçiren Dilmen dün sabah saat 06.30 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Dilmen sağlık kontrolünün ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

'KULLANILMAK İSTENDİ'

Dilmen'in avukatı Serdar Ölmez ise dosyada müvekkili ile ilgili bir telefon dinlemesi olmadığını belirterek, "Değil Tanju hiç kimseyle ilgili telefon dinlemesi yok. Birileri tarafından kullanılmak istenmesi, bu işlerden anlamaması nedeniyle bir mağduriyet söz konusu. Bilinçli bir şey yok. Yanlış kişilerle arkadaşlık kurduğu için mağdur. Dilmen'in biraz morali bozuk ama art niyet olmadığı için gayet dinç" dedi. Ancak, Rıdvan Dilmen'in, sevgilisi olan spor yazarı N.Y.'yi 24 saat boyunca izlettirdiği iddia edildi. Dilmen'in N.Y.'ye, şirketi adına kayıtlı bir telefon hediye ettiği ve bu numara üzerinden takip ettirdiği öne sürüldü. Çetenin, N.Y.'nin 18 ayrı telefon görüşmesi dökümünü mail yoluyla Dilmen'e ilettiği ifade edildi. Çete lideri M.Y.'nin 'Pele' diye hitap ettiği Dilmen'e, dinledikleri telefon görüşmelerinden bahsederken, "Abi seni çekiştiriyorlar" ve "Tanju bir şeylerle uğraşıyor" dediği de teknik takibe takıldı. Rıdvan Dilmen'in eşini ve Tanju Çolak'ı dinlettirdiği iddiası da dosyada yer aldı.

'Ergenekon gibi patlayacağız'

POLİSİN teknik takibine takılan telefon görüşmelerinde çete üyelerinin yaptıkları iş nedeniyle yakalanmaktan korktuğu da ortaya çıktı. Çete üyesi Z.Ç., Ayla isimli bir kişi ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Akşam var ya eve geldim yattım, moralim bozuldu. Biz var ya aynı Ergenekon gibi patlayacağız biliyor musun? Bir hapis yüzü gözüküyor bana" dediği ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber