İmamların yeni görevi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 11 Nisan 2010 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplumun önemli sorunlarından bir olan kadına karşı şiddetin önlenmesi için imamlarKadına karşı şiddetin önlenmesi çalışmalarına, imam, vaiz ve müezzinler de katılacak. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi' çerçevesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında yarın işbirliği protokolü imzalanacağını açıkladı.

KAPSAMLI EĞİTİM VERİLECEK

Proje çerçevesinde, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli, başta Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlileri olmak üzere, vaiz, imam-hatip, müezzin- kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine eğitim verilecek. Eğitim kapsamında aile içi şiddeti artıran geleneksel kabuller, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, kadına yönelik şiddeti artıran geleneksel kabuller yer alacak. Eğitim alan din görevlileri kadına şiddete karşı mücadele verecek.

FİNANSAL DESTEK BM'DEN

Proje çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün uygun bulduğu yerlerde yapılacak. Teknik ve finansal destek ise Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından verilecek. Protokolün imzalanmasının ardından, projenin pilot uygulaması mayıs ayında Ankara'da başlayacak. Projenin 2011 yılında tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

?Önemli katkıda bulunacaklar?

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, tüm Türkiye'de din görevlilerine duyarlılık artırma eğitimleri verileceğini ifade etti. Bakan Kavaf, şunları kaydetti: "Kadına karşı şiddet, tüm insanlığın ortak utancıdır. Kültür, inanç, töre ya da gelenek bahanesine sığınarak kadına yöneltilen şiddet, kabul edilemez. Kadına kalkan elleri indirmek için topyekun mücadelemiz sürecektir." Kavaf, daha önce polis, sağlık görevlileri ve yargı mensuplarına verilen eğitimlerin büyük yararını gördüklerini belirterek din görevlilerinin de kadına karşı şiddetle mücadeleye önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber