'İnteraktif TV' Eylül'de başlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2010 11:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay, Eylül ayında Kablo TV üzerinden "İnteraktif TV" yayına başlayacaklarını belirterek, "Üniversite ya da dershaneler 'İnteraktif TV' ile uzaktan online eğitim verebilecek.

Dalbay, yaptığı açıklamada, Eylül ayında Kablo TV üzerinden "İnteraktif TV" yayına başlayacaklarını söyledi. "İnteraktif TV" sistemini yerli üreticiler ile kurmak istediklerini belirten Dalbay, teknik altyapıyı kurduktan sonra "İnteraktif TV" ile hizmet vermek isteyen kurum ve kuruluşlar ile sözleşme imzalanacağını kaydetti.

Abonelerin "İnteraktif TV" ile online eğitim alabileceklerini bildiren Dalbay, şunları kaydetti:

"Üniversite ya da dershaneler 'İnteraktif TV' ile uzaktan online eğitim verebilecekler. Televizyona bağlanacak bir kamera ve mikrofon yöntemi ile öğretmen öğrencileri ile online eğitim yapacak. Dersi dinleyen öğrenciler, öğretmenlerine soru sorabilecek. Öğretmen, sıralarda oturan öğrenciler yerine ekranda gördüğü öğrenciler ile iletişim kuracak.

'İnteraktif TV' yayınının başlamasını bekleyen dershaneler var. Bu teknoloji ile Anadolu illerindeki bir öğrenci de büyükşehirlerdeki dershanelerin eğitimlerinden faydalanabilecek. İletişim teknolojilerinin gelişmesi fiziki mekan kısıtlamasını ortadan kaldıracak."

ONLİNE ALIŞVERİŞ DE YAPILABİLECEK

Dalbay, abonelerin, "İnteraktif TV" üzerinden online alışveriş, görüntülü görüşme yapabileceklerini, birbirlerine video ve fotoğraf gönderebileceklerini, ısmarlayacakları videoları seyretme imkanı bulabileceklerini de kaydetti.

2 İLDE KABLO TV ALTYAPISI KURULACAK

Kablo TV yayınının 3 milyon haneye ulaştığını ve abone sayısının 1,5 milyon olduğunu belirten Dalbay, bu sene 2 ilde Kablo TV altyapı kurmayı amaçladıklarını söyledi. 6 ilde Kablo TV altyapısı kurmak için potansiyel araştırması yaptıklarını anlatan Dalbay, belediyeler ile görüşme yaptıklarını ifade etti. Dalbay, "Belediyelerin bize sağlayacağı avantajlara göre karar vereceğiz. 2 ilde kuracağımız altyapı ile 20 bin yeni aboneye ulaşacağız. 2011'de de yeni illere altyapı kuracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber