Öğrenciler, güneş enerjisiyle çalışan yarış otomobili yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2010 13:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu öğrencileri, TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları yarışlarına katılmak amacıyla hazırladıkları proje ve maket doğrultusunda, güneş enerjisiyle çalışan otomobil yapmaya başladı.

Bozok Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin'in akademik danışmanlık ve sorumluluğunu üstlendiği ''Bozok Rüzgarı'' adı verilen, güneş enerjisiyle çalışacak otomobilin yapımında 20 öğrenci görev aldı.

Yozgat Meslek Yüksekokulu Makine ve Makine Resimi Bölümü atölyelerinde hazırlanan güneş enerjisi ile çalışacak otomobilin tasarım ve maket çalışması tamamlanarak iskelet yapımına başlandı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin çalışmalarını öğrenciler Ferhat Munzur, Sinem Kaplan ve İlker Yürekli'nin yürüttüğü bildirildi.

İlker Yürekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'nce 2005 yılından beri geleceğin temiz ve sınırsız enerjisi olan güneş enerjisini kullanan araçların yarıştığı Formula-G Güneş Arabaları yarışı düzenlediğini hatırlattı.

Yürekli, bu yarışlara ilk kez katılmak üzere başvuruyu üniversite adına yaptıklarını söyledi.

Başvurularının kabul edilmesinin ardından güneş enerjisinden maksimum verimle faydalanacak ''Bozok Rüzgarı'' isimli otomobilin yapımına başladıklarını kaydeden Yürekli, yeni başladıkları çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanacağını, daha sonra 60 gün süreyle test sürüşlerinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber