Emniyet, Başbakan Erdoğan'ın oturduğu bölgede alarm durumuna geçti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Kırmızı bölge' koruması

Emniyet, Başbakan Erdoğan'ın oturduğu bölgede alarm durumuna geçti. ?Kırmızı bölge? uygulamasına göre, çevreye yaklaşan her araç ve kişi güvenlik denetiminden geçiriliyor

TOLGA ŞARDAN Ankara

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast ihbarlarının son dönemde artış göstermesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü ?Kırmızı bölge? koruma uygulaması başlattı.

Başbakanlık Koruma Müdürlüğü ile birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün de aldığı özel önlemler kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi öncelikle Erdoğan'ın evinin çevresi ile Aydınlıkevler bölgesinde 24 saat boyunca şüpheli araç ve kişi sorgulaması yapılması için özel ekipler görevlendirdi.

İki hafta önce emniyete gelen ve Erdoğan'a yönelik TBMM'de suikast girişimi yapılacağı yönündeki elektronik posta ihbarı üzerine olağanüstü koruma önlemleri alındı.

Erdoğan'ın evinin çevresi ve Aydınlıkevler-Subayevleri bölgesinde sivil polis ekipleri sürekli şüpheli araç ve kişi sorgulaması yapmaya başladı.

Gül'ün aracından alındı

Ekipler, sürekli güzergâh üzerinde gezerek, gördükleri şüpheli araç ve kişilerin plaka, ruhsat ve kimlik sorgulamasını yapıyor. Erdoğan'ın oturduğu apartmanla birlikte, çevredeki apartman ve mahalle komşularının tamamına yakınının periyodik olarak güvenlik sorgusu yapılıyor.

Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün korunmasında kullanılan yüksek motor hacimli panelvan türü özel araçlardan satın aldı. Erdoğan'ın programlarında kullanılacak olan araçlara özel korunma sistemleri monte edilecek.

Erdoğan'ın Ankara'daki programlarında yol güvenliği alınmasında kullanılan motosikletli polislerin kullandığı BMW marka motosikletler de yenilendi. Motorlar 1200 cc.ye yükseltildi. Ortalama 20 bin euro olan BMW modeli motosikletlerden 12 tane alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber