CHP, 3 madde için MHP ile görüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Grup Başkanvekilleri, Anayasa değişikliği teklifi konusundaki önerileriyle ilgili MHP ve BDP Gruplarını da ziyaret edecekler.

Alınan bilgiye göre, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti Başkanvekillerini ziyaretinin ardından, TBMM'de grubu bulunan MHP ve BDP'yi de ziyaret ederek, önerilerini iletecekler.

CHP Grup Başkanvekillerinin bugün saat 15.00'de MHP Grubunu, yarın saat 11.00'de de BDP Grubu'nu ziyaret edeceği belirtildi.

CHP'den Mhp'ye Ziyaret

- MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP'nin Anayasa değişikliği konusundaki pozisyonunu diğer partilerin tavırlarına göre değil kendi kararına göre belirlediğini ifade ederek, "Biz Anayasa değişikliğinin üslubunu ve usulünü yeterli bulmuyoruz, karşı çıkıyoruz ve katkı vermeyeceğimizi de ilk günden ifade ettik" dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği teklifi konusundaki önerileriyle ilgili MHP grubunu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Okay, AK Parti grubuna Anayasa değişikliği hakkındaki düşüncelerini yazılı olarak ilettiklerini anımsattı.

AK Parti Grup Başkanvekillerine sundukları öneriyi aynı zamanda MHP'nin grup başkanvekillerine de "bilgi anlamında takdim ettiklerini ve düşüncelerini ifade ettiklerini" belirten Okay, "Yazımızın içeriğini ifade ettik, bilgilendirdik. Çok doğal ki Anayasa değişiklikleri bir toplumsal mutabakattır. Böylesine bir değişikliğin parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partilerin ve tüm milletvekillerinin azami iradesini yansıtması gerekir. Bu çerçevede bu girişimimizle ilgili MHP ile bir buluşma gerçekleşti" dedi.

ŞANDIR'IN SÖZLERİ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, MHP olarak Anayasa değişikliği konusunda ilk günden pozisyonlarını ifade ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz Anayasa değişikliklerinin bir uzlaşmayla, toplumsal mutabakat temin edilerek, Meclis zemininde en geniş ölçekte katılımla gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bunun sağlanamadığı, bunun aranmadığı inancındayız. AK Parti bir Anayasa değişiklik teklifini Meclise dayatmaktadır. Bir uzlaşma arayışı içerisinde değildir.

CHP'nin bugün sözlü ve yazılı olarak uzlaşmayı talep eden teklifini bizler de izliyoruz. Sonucunu hep birlikte göreceğiz ama MHP pozisyonunu diğer partilerin tavırlarına göre değil kendi kararına göre belirler. MHP olarak biz Anayasa değişikliğinin üslubunu ve usulünü yeterli bulmuyoruz, karşı çıkıyoruz ve katkı vermeyeceğimizi de ilk günden ifade ettik.

Gelişmeleri milletimizle birlikte izliyoruz. Değerlendirmeyi, bu gelişmelerden sonra partimizin yetkili kurulları, sayın genel başkanımız yapacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber