Vali: Para isteyen çok, iş isteyen yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2010 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, görüşmeye gelen vatandaşların çoğunun yardım istediğini belirterek, ?Gelenlerden para isteyen çok, iş isteyen yok? dedi.

Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların gelişi güzel ziyaret taleplerini önlemek ve resmi işlerin aksamaması için çarşamba günlerini halk günü ilan ettiklerini bildirdi.

Uygulamanın ilk gününde vatandaşları kabul eden Balkanlıoğlu, vatandaşların en küçük sorunlarını bile valiye anlatmak istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

?Çeşitli sorunlarını iletmek üzere Valiliğimize gelen vatandaşlarımızın her gün, her saatte gelmesi yürütülmesi gereken resmi işlerde aksaklığa sebep oluyordu. Düzenli olarak yapılan toplantı saatlerinde valiliğimize gelen vatandaşlarımız görüşemediklerini söylüyorlardı. Biz de böyle bir gün belirledik. Vatandaşların görüşme isteğini yerine getirmek ve resmi işlerin aksaması için çarşamba günlerini halk günü ilan ettik.?

Kendisiyle görüşmeye gelen vatandaşlardan çoğunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından para yardımı istediğine dikkati çeken Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Gelenlerden para isteyen çok, iş isteyen yok. Biz istiyoruz ki, gelenler bize 'benim şu mesleğim var, şu sanatım var, mesleğimi ve sanatımı icra edebileceğim bir iş yeri ya da iş yeri için makine, ekipman yardımı istiyorum' diye gelsinler. Biz de onlara böylesi güzel imkanları sunabilelim. Ya da desinler ki 'biz köyde yaşıyoruz, koyun, keçi, inek verin, ben onlarla geçinip gideyim, bir daha buraya gelmek zorunda kalmayayım' desinler. Bunu diyen vatandaşlarımızın sayısı da çok az. Biz vatandaşlarımızı eğitim ve ikna yoluyla bu yollara gitmelerini söylüyoruz. Bunda her geçen biraz daha başarılı oluyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber