Türk Telekom, 2004 yılında net 1,5 katrilyon kar etti

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, kurumun 2004 yılı net karının Turkcell'le aralarındaki anlaşmazlığın çözülmesi sonucunda alınan 1.5 katrilyon lirayla birlikte 2.1 katrilyon liraya ulaştığını açıkladı. Ekinalan, Turkcell'den alınan paranın dahil edilmemesi durumundaysa Türk Telekom'un 2004 yılı net karının 1.5 katrilyon lira olduğunu ifade etti.

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir, kurumun 2004 yılı faaliyetleri ve 2005 yılı hedeflerini düzenledikleri basın toplantısında açıkladı. Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda Ekinalan, 2004 yılının serbestleşen telekomünikasyon sektörü için olduğu kadar Türk Telekom için de bir dönüm noktası olduğunu belirterek, klasik hizmet anlayışından kurtulan ve hizmet yelpazesini genişleterek yeni alanlara yönelen Türk Telekom'un, 2004 yılında yalnız ses alanında değil, bilişim hizmetleri alanında da söz sahibi olma yönünde önemli adımlar attığını ifade etti. Ekinalan, Türk Telekom'un müşteri odaklı çalışmayı prensip haline getiren modern bir Call Center merkezi kurarak hizmet kalitesini artırdığını dile getirerek, X-Bar santrallerinin dönüşümünün gerçekleştirilerek yüzde 94'lük sayısallaşmayı sağladıklarını ve arızalarda yüzde 40'lık azalma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ankara'da kurulan Internet Data Center ile Türkiye'nin en büyük içerik ve uygulama merkezinin temelinin atıldığına dikkat çeken Ekinalan, Internet Veri Merkezi'nin e-devletin kapısı, uygulama ve barındırma merkezi olarak işlev görmeye başladığını söyledi. Türk Telekom'un telekomünikasyon sektörünün serbestleşmesi ile birlikte vizyonunu genişleterek, klasik ses taşıyıcılığının dışında bilişim sektöründe de söz sahibi olmasını sağlayacak yatırımlara yöneldiğini vurgulayan Ekinalan, şirketin data yılı ilan ettiği 2004'te interneti yurt çapında yaygınlaştırmak ve alt yapısını güçlendirmek için önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini kaydetti. Ekinalan, "Bu çerçevede yurt içinde ASL yatırımlarımız artırılırken, yurt dışı internet çıkışlarımız da alternatifli hale getirilmiş, 2004 yılı öncesi 1.1 GBPS olan kapasitede 11.6 GBPS'e çıkarıldı. ADLS'nin bir adım ötesi olan metro ethernet hizmetlerine Avrupa ile aynı dönemde başlayan Türk Telekom için 2004 yılı, hizmet atağa hususunda verimli bir yıl oldu" diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber