Kart aidatına itiraz eden müşteriye özür mektubu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Nisan 2010 09:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bankalar mahkeme kararları, müşteri itirazları ve BDDK uyarılarına rağmen kredi kartından yıllık aidat almaya devam ediyor. Bankayı aidattan caydırmanın yolunu müşteriler keşfetti: Kredi kartını iptal ettireceğini söyleyen müşteriye, bankası aidatını iade etti ve bir de özür mektubu gönderdi.

Bankaların, müşterilerden çok şikayet aldığı konu kredi kartı aidatlarına ve hesap işletim ücretleri. Kredi kartı aidatlarında bir türlü uzlaşmaya varamayan bankalar ve müşteriler arasındaki anlaşmazlık mahkemelere kadar gidiyor. Eğer tüketici itiraz ederse banka çoğu kez olumlu cevap vererek, tahsil ettiği yıllık kart aidat ücretini hesaba geri yatırıyor. Şimdilerde bankalar itiraz edenlere mektup yoluyla cevap göndermeye başladı. Bankanın çağrı merkezini arayarak kredi kartı ücretine itiraz eden bir müşteriye banka, yazılı bir cevap göndererek parasını iade ettiğini bildirdi. Müşteriye gelen mektupta, kredi kartı aidatının bankaca belirlenen miktarın kredi kartı hesabına borç olarak kaydedildiği, bunun da üyelik sözleşmesinde ve hesap özetinin arka yüzünde yer aldığı dile getirildi. Bunun herhangi bir yasal aykırılığa sebep olmadığını savunan banka, itiraz üzerine hesabın incelendiğini ve paranın hesaba iade edilmesine karar verildiğini belirtti. İtirazları ilk aşamada kabul etmeyen banka, 'kredi kartının iptal edileceği' söylendiğinde o yıl alınan aidatı iptal etmeyi tercih etti.

Bir süre önce tartışmalar alevlendiğinde BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, kredi kartı yıllık ücreti ödemek istemeyenlere 'sözleşmenin üzerine aidat ödemeyeceklerine dair not düşmeleri' tavsiyesinde bulunmuş, ancak bankalar üzerine not düşülen sözleşmeleri kabul etmemişti. 2009 yılında 2 bine yakın bankacılık şikâyeti aldıklarını dile getiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bunların neredeyse tamamının kredi kartı aidatı ve hesap işletim ücreti üzerine yoğunlaştığını söyledi. Kaya, bankalardan mahkeme yoluyla iade isteyenlerin çoğunun davayı kazandığını, ancak insanların önce tüketici hakem heyeti sonra mahkemeye gitmek yerine 'ödeyip kurtulalım' düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber