MEB, her öğrenciden 1 YTL bağış istiyor

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerden l 'er milyon lira toplanması için yazı gönderdi

Türkiye, Güney Asya için toplanan yardımlarda birçok ülkenin gerisinde kalınca, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) devreye girdi. Bakanlık ilköğretim ve ortaöğretim okullarına yazı göndererek personelden ve öğrencilerden l 'er milyon lira toplanmasını istedi. MEB, il ve ilçe nilli eğitim müdürlükleri aracılığıyla Türkiye'deki tüm okul müdürlüklerine hafta başında "Acele ve günlüdür" notlu yazı gönderdi. Yazıda, 24 Aralık'ta Güney Asya'da meydana gelen deprem ve tsunami felaketi için 7-28 Şubat günleri arasında öğrenciler ve personelden yardım toplanması istendi. Kişi başına en az 1 milyon lira yardım yapılacağı belirtilen yazıda, "Bilgilerinizi ve gerekli katılımın sağlanarak okulunuzdan toplanan yardımların tutanak karşılığında müdürlüğümüz basın ve halkla ilişkiler bölücüne 24 Şubat 2005 tarihine adar teslim edilmesi ve konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi gereğini önemle rica ederim" denildi.

MEB'in bağış çalışması başarıyla sonuçlanırsa, tüm okullardan yaklaşık 14 trilyon liralık yardım toplanacak.

Konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren bazı veliler, "Koskoca devlet yardım toplayanındı, küçük çocuklara umut bağladı" dediler.

Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan yaptığı açıklamada, 17 Ağustos depreminin ardından bile böylesine bir duyarlılığın gösterilmediğini belirtti.

Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, "Devlet istiyorsa kendi bütçesinden yardıma pay ayırabilir. Bağış olacaksa da insanlar kendi duyarlılıklarını ortaya koyarlar" diye konuştu. Çeşitli okullarda yardımların zorunlu olduğunu anlatan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, "AKP hükümetinin ve MEB'in genel yaklaşımı böyle. Çözemedikleri her sorunda elleri mutlaka yurttaşın cebine gidiyor" diye konuştu.

cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber