Polise yumurta 'memura hakaret' nedeni oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2010 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- İzmir'de Alsancak Limanı'na demirli ABD askeri gemisi personelini protesto eden grupta bulunan ve attığı yumurta polise isabet eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisat Fakültesi öğrencisi Mehmet Kara hakkında "memura hakaretten" açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

İzmir 13. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuksuz yargılanan Mehmet Kara ile avukatı katıldı.

Kara, DEÜ İktisat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, Türkiye Gençlik Birliği üyesi öğrencilerle ABD'nin Irak'ı işgalinden dolayı, ABD'li askerleri protesto etmek için eyleme katıldığını belirtti.

Eyleme katılanların ABD askerlerine protesto amaçlı yumurta attığını kaydeden Kara, "Çevik Kuvvet polisleri ABD'li askerlerle aramıza girdi. Bu sırada ABD'li bir asker bize dönerek küfür etti. Ben de elimdeki yumurtayı refleks olarak fırlattım. Polise doğru geldi. Kendisinden bir kaç kez özür diledim" dedi.

Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

İzmir'de 18 Ocak 2009 tarihinde, İzmir Limanına demirleyen ABD askeri gemisi personeli çarşı izni sırasında, Alsancak'ta çeşitli gruplarca protesto edilmişti.

Cumhuriyet Savcısı Kadri Tayfun Yamanaslan'ın hazırlayıp sulh ceza mahkemesine sunduğu iddianamede, protestocu gruptan Mehmet Kara'nın tanık polis memurunun ifadesine göre, yanında getirdiği yumurtayı kasıtlı olarak polis memuru Ç.O'ya attığı belirtiliyor. İddianamede, görevli polis memurunun "onur şeref ve saygınlığını rencide edildiği" gerekçesiyle Mehmet Kara'nın Türk Ceza Kanununun 125/1-3 maddesi gereğince 1 yıldan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber