Öğretmen Atamalarındaki Taban Puan Belirlemesi, Daha Dikkatli Yapılmalı

Bugün yayımlamış olduğumuz, "Öğretmen atamalarındaki hesap hatası, 213 kişiyi mağdur etti" başlıklı habere sürekli olarak yorum gelmektedir. Gelen yorumların tümünde, öğretmen atamalarında taban puanların yanlış belirlendiği ve bu yanlışlığın defalarca Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne iletildiği halde, uyarılarının dikkate alınmadığı belirtilmektedir. Türkçe öğretmenliği için ele aldığımız habere, günün sonunda, tekstil öğretmenliği ve iş eğitimi öğretmenliği alanları da eklenmiştir. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 01:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Öğretmenliğine Yapılan Atamalardaki Hesap Hatası

Bizler Türkçe Öğretmenliği mezunlarıyız. Şubat ayında yapılan öğretmen atamalarında; Türkçe'den 1130 kadro ve 71 taban puan açıklanmasına rağmen 917 kişi atanmıştır.

Taban puanın yanlış hesaplamalardan dolayı yüksek tutulması nedeniyle 213 kişi kazanabileceği haktan mahrum edilmiştir.

Kadroların açıklandığı ilk günlerde bu sorun Milli Eğitim Bakanlığı Personel Daire Başkanı Remzi Kaya'ya sorulmuş, cevap olarak yanlışlığın olmadığı, yeterli puan alanların olduğu açıklaması yapılmıştı.

Ancak gördük ki bizler haklı çıktık. Taban puan aşağıda tutulsaydı bizler mağdur olmayacaktık.

Bir kez daha neden bu sınav stresini yaşamak zorundayız. Bu yanlış sadece türkçe bölümünde yapılmıştır.

saygılarımızla teşekkür ederiz.

Haberi yazan: Canıyanan


Tekstil Öğretmenliğine Yapılan Atamalardaki Hesap Hatası

Bu dönem atama yapılacak kadrolar ve kontenjanları belli olduğunda branşımız olan Tekstil Öğretmenliği için belirlenen taban puan 83 olarak belirtildi. Atanacak öğretmen için kontenjan ise beş olark tespit edilmiştir. Geçen dönemlerden bildiğimiz kadarıyla 83 puan üzerinde 5 kişi yoktu!Bu konuyla ilgili olarak Personel Genel Müdürlüğüne ve taban puanları belirleyen Bilgisayar Hizmetleri Daire Başkanlığına bilgilendirme amaçlı dilekçelerimizi ulaştırdık.Gelen cevaplar, ısrarla potansiyel aday sayısına göre taban puan belirlemesi yaptıkları yönündeydi.

Sonuç:Tekstil öğretmenliğine atanan toplam 2 kişi.

Bu kadar olur işte, Kulaklar tıkanır, yapılan işin önemi anlaşılmazsa önümüzde daha çok maduriyetler ve beklemekle geçecek yıllar var demektir.

Haberi Yazan: KAZAS


İş Eğitimi Öğretmenliğine Yapılan Atamalardaki Hesap Hatası

Bizler Gazi Üniversitesi Endüstriyel Teknoloji Eğitimi bölümünden mezun olan arkadaşlarız. Eylül ayında yapılan atamalarda 20 kişilik kontenjan ayrılırken, bu kontenjanlardan sadece 18'ine atama yapıldı, 2 kişilik boş kontenjan kaldı veya biz öyle biliyoruz. Ama kesin ve net olarak bildiğimiz bir şey varki Şubat atamalarında 176 kişilik ayrılan kontenjandan sadece 45 kişi atandı. Milli Eğitim Bakanlığıyla atamalardan önceki görüşmelerimizde durumu onlara net bir şekilde anlattık ve Şubat atamalarında barajın 75 olması halinde bu verilen kontenjanların boş kalacağını ve atanan kişi sayısının 50'yi geçmeyeceğini defalarca anlattık. Fakat dikkate alınmadık ve bize "siz merak etmeyin kontenjanlar dolacak, boş kalması söz konusu değildir" dendi. Ama maalesef atama sonuçları açıklandığında 141 kişilik boş kontenjan kaldığı görüldü.

Burada kötü niyetli olarak konuşmak istemiyorum ama aynı fakülteden mezun olan iş eğitimi ticaret öğretmenliği mezunu arkadaşlar için taban puan olarak 58.2'nin belirlenmesini Personel Genel Müdürü Remzi Kaya açıklamalı değil midir? Niçin diye soracak olursanız size Zaman gazetesinden alıntıladığım şu haberi örnek olarak vermek istiyiyorum."Atama sonuçları açıklandığında, yüzü gülenler arasında geçen sene puanı yetmediği için öğretmen olamayan Personel Genel Müdürü Remzi KAYA'nın yeğeni Savaş Külü'de vardı. Kamu personeli seçme sınavından (KPSS) 69.4 puan alan külük iş eğitimi (ticaret) branşının taban puanının 58.2'ye düşmesi üzerine dün öğretmen olabildi"... Burada bir kezx daha kötü niyetli düşünmediğimi belirtmek isterim. Ama sayın Kaya, bazı branşlardaki taban puanı neredeyse 50 puanın altına çekerken, bu kadar kontenjan verilen ve dolayısıyla açık bulunan bu branşın durumunu niçin göz ardı ettiğini bizlere açıklamalıdır.

Haberi Yazan: Pir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber