DPB'den KPSS ve memur yerleştirmelerinde dolandırıcılık uyarısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS VE MEMUR YERLEŞTİRMELERİ KONUSUNDA DUYURU

Bazı art niyetli kişiler tarafından başkanlığımızın adı kullanılmak ve sahte evrak düzenlenmek suretiyle vatandaşlarımıza kamu kurumları emrine memur olarak yerleştirildiklerini bildiren belgeler gönderilmekte ve bu suretle memur adaylarından menfaat temin edildiği yönünde belgelerle şikayetler bulunmaktadır. bu tür dolandırıcılıklara karşı başkanlığımız gerekli adli işlemleri başlatmıştır.

Kamuya memur alımları Devlet Personel Başkanlığının koordinesinde ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan kpss sonuçları esas alınarak objektif şekilde yapılmaktadır. KPSS dışında doğrudan başkanlığımız veya herhangi bir kamu kurumu tarafından memur kadrolarına yerleştirilme yapılması mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın, KPSS haricinde kamuya memur alımı yapılmadığını dikkate alarak, kendilerini maddi menfaat karşılığında memur olarak yerleştireceğini söyleyerek dolandırmaya çalışan kişilere itibar etmemeleri gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın, bu şekilde vaatte bulunan kişilere itibar etmemeleri ve bu tür olaylarla karşılaşmaları halinde, istismar edilmemeleri, dolandırıcıların hak ettiği cezayı alması ve başka memur adaylarının da aldatılarak dolandırılmalarının önüne geçilmesi bakımından en kısa sürede adli ve idari mercilere başvurmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber