Vali Bilici: Saldırgan Kayseri'yi temsil etmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yönelik yumruklu saldırıyla ilgili olarak, ''O çirkin saldırıyı yapan kişi Kayseri'yi temsil etmiyor'' dedi.

Vali Bilici, İncesu ilçesinde katıldığı okul açılış töreni öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakan Yıldız'a yönelik saldırıyı ''talihsiz bir olay'' olarak nitelendirdi.

Böyle bir olayın yaşanmaması gerektiğini ifade eden Bilici, ''Kayseri'nin dışarıdan algılanması açısından hiç hoş olmadı. Biz Kayseri olarak vatanımızı, milletimizi, devlet büyüklerimizi seven insanlarız. O çirkin saldırıyı yapan kişi Kayseri'yi temsil etmiyor. En azından onu söylememiz gerekir. Şahıs, savcılığa çıkarılmak üzere bekleniyor. Muhtemelen bugün savcılığa çıkarılır'' dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da, bir öğretmenin böyle bir olayı gerçekleştirmesinin eğitim camiasını üzdüğünü söyledi.

Öğretmenin hangi haleti ruhiye içerisinde böyle bir olayı gerçekleştirdiğini henüz bilmediğini belirten Ayata, şöyle konuştu:

''Öğretmenimiz şu anda açığa alındı, soruşturma devam ediyor. Kendisi sorgulandıktan sonra hangi amaçla, niçin yaptığı öğrenilecek. Böyle bir şeyin eğitim camiasından çıkmış olması bizi son derece üzdü. Bildiğimiz bir konu, öğretmenizin okulda da bazı benzer olayları yaptığı... Bizim için çok şaşırtıcı olmadı, ama böyle bir olayı da yapması gerekmiyordu. Daha önceki işlediği suçlar görevden almayı gerektirmiyordu. Ancak hiçbir şey de cezasız kalmadı. Kınama, maaş kesme gibi cezalar almıştır. Ama bu olayın neticesinde nasıl bir ceza alacağını biz de bilmiyoruz. Şu bir gerçek ki, böyle bir arkadaşımızın bundan sonra eğitim camiasında bulunmasını doğru bulmuyoruz. Disiplin açısından soruşturmamız devam ediyor.''

Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale ise, Şahin Ş''nin sorgusunun devam ettiğini belirterek, ''Şu anda herhangi bir açıklama yapmıyoruz. Ayrıntılarla ilgili açıklamayı daha sonra yapacağız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber