38 gündür kayıp öğretmenin ailesi, Atalay'dan yardım istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde, 15 Mart'ta arkadaşlarıyla gittiği piknikten eve döndükten sonra kaybolan öğretmen Mehmet Ali Örkmez (30), hala bulunamadı. Örkmez için 38 gündür süren arama çalışmaları olumlu netice vermeyince cuma günü sonlandırıldı. Genç öğretmenin perişan olan ailesi ise görüştükleri İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan oğullarının geniş kapsamlı olarak, özel bir ekip tarafından aranması için yardım istedi.

Alınan bilgiye göre, 6 yıl önce İzmir 9 Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olan Örkmez (30), Mihalgazi İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak göreve başladı. Şanlıurfa Siverekli olan ve 4 yıldır Mihalgazi'de görev yapan Örkmez, 15 Mart'ta meslektaşları Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan, Sinan Çektemir ile Sakarılıca Kaplıcaları'na pikniğe gitti.

5 öğretmen aynı gün piknikten dönerek evlerine gitti. Pikniğe giden 3 öğretmen sabah okula geldiklerinde arkadaşları Örkmez'in derse girmediğini fark etti. Evini ve cep telefonunu arayan arkadaşları Örkmez'den haber alamayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma, cep telefonu kapalı olan Örkmez'in kaldığı lojmanı aradıktan sonra yakınlarıyla irtibata geçti. Bekâr olan Örkmez'in bulunması için çalışma başlatıldı. Bölgeden geçen baraj ve sulama kanalının suları kesildi, İzmir'den narkotik köpekleri getirildi, Akut, polis ve jandarma ekipleri geniş çaplı araştırma yaptı. Her yeri arayan güvenlik güçleri ve arama kurtarma timleri Örkmez ile ilgili en ufak bir ipucu ve delile rastlayamadı. Ardından aramalar Eskişehir'e komşu olan Bilecik, Sakarya ve Ankara il sınırına kaydırıldı. Bu illere yakın bölgelere kadar yapılan aramalar da olumlu bir netice vermeyince Mehmet öğretmenle ilgili arama çalışmaları da hız kaybetmeye başladı. İlk günlerde gece gündüz yapılan aramalar, ardından sabah saat 10.00 ile 15.00 arası yapılmaya başladı. Daha sonra aramalar hafta sonları iptal edildi. 38 gündür süren Örkmez için arama çalışmaları olumlu netice vermeyince geçen Cuma günü sonlandırıldı.

Genç öğretmenin perişan olan ailesi ise İçişleri Bakanı Atalay ile görüşerek dilekçe verip oğullarının geniş kapsamlı aranması için yardım istedi.

İsteklerinin yer aldığı bir dosya hazırlayarak Ankara'ya giden Örkmez ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Atalay'la görüştü.

Dosyayı Bakan Atalay'a sunan aile, oğullarının bu zamana kadar daha çok sulak bölgelerde arandığını, çalışmaların genişletilerek karada da yapılmasını talep etti. Aile, oğullarının bulunması için özel bir ekip oluşturulmasını ve çalışmaları bu ekibin yapmasını istedi.

BAKAN ATALAY: ÖRKMEZ'İN BULUNMASI İÇİN GEREKEN YAPILACAK

Bakan Atalay ise dosyayı inceleyeceğini ve öğretmen Örkmez'in bulunması için gerekenin yapılacağını bildirdi.

Kardeşi Mustafa Örkmez, aramaların daha çok suda yapıldığını ancak bir bulguya rastlayamadıklarını söyledi.

Aramaların genişletilerek Eskişehir'e sınır olan, su akıntılarının gittiği Bilecik, Sakarya ve Ankara'ya doğru yapılmasını isteyen Mustafa Örkmez, " Belki su dışında arazide bir yerde bulguya, ipucuna rastlayabiliriz. Tek bir bölgede arama yapılması bizleri huzursuz ediyor. " diye konuştu.

Oğlunun hala bulunamamasının kendilerini çok üzdüğünü belirten baba Ramazan Örkmez ise "Sanki yer yarıldı oğlum içine girdi. 38 gündür süren aramalar bir netice vermedi. Ne olur oğlumun yerini bilen gören varsa haber versin. Oğlumdan bir netice almak istiyoruz. Akıbetini bilmemek bizlere daha da acı veriyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber