Mardin'de polisi şehit eden teröristler ölü ele geçirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis aracına saldırı düzenleyerek 1 polisi şehit edenler ölü ele geçirildi. Bölücü terör örgütü PKK mensubu oldukları belirtilen 2 kişi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgilere saat dün gece 20.45 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce polis otosuna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Olayın ardından geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, saldırganalrın izini sürmeye başladı. Gece 02.30 civarında teröristlerin yeri tespit edildi. 'Teslim ol' çağrısına el bombası atarak karşılık veren teröristlerle çatışma başladı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışma sonucunda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, teröristlerle birlikte 1 kaleşnikof silah, 2 baretta tabanca, bir tam otomatik silah ve 4 el bombası ele geçirildiğini söyledi.


Şehit polis, iki aylık oğluna doyamadı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis aracına yapılan silahlı saldırıda bir polis memuru şehit edilmesi bir polis ile bir vatandaşın da yaralanmasının ardından faillerin bulunması için polis operasyonlarını sıklaştırdı. Dün akşam saatlerinde meydana gelen olaydan sonra bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ve özel hareket timleri gönderildi. Sabaha kadar ilçede operasyonlarını sürdüren polis ekipleri bazı şüphelileri gözaltına aldı.

Saldırıda hayatını kaybeden 6 yıllık polis memuru Ömer Akçan'ın 5 yıllık evli olduğu, iki ay önce de Eyyüp adında bir oğlu olduğu öğrenildi. Evladına dayamadan şehit olan Ömer Akçan geride gözü yaşlı bir eş ile biri 2 yaşında iki çocuk bıraktı. Şehit polisin Mustafa adındaki diğer oğlunun da iki yaşında olduğu bildirildi.

CENAZE İSLAHİYE'YE GÖNDERİLECEK

Şehit olan polis memuru Ömer Akçan bugün Mardin Emniyet müdürlüğünde düzenlenecek törenin ardından memleketi Gaziantep'in İslâhiye ilçesine gönderilecek. Cenaze törenine Mardin Valisi Hasan Duruer, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, askeri erkân ile çok sayıda kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katılacak. Saldırıda yaralanan ve Diyarbakır Tıp Fakültesinde tedavi altına alınan Saadettin Özdemir'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ayrıca yoldan geçerken ayağından yaralanan ismi belirlenemeyen vatandaşın da tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ SALDIRIYI KINADI

Mardin'deki sivil toplum örgütleri polis otosuna yapılan terör saldırısını kınadı. Bu olayın birlik ve beraberliği hiçbir zaman bozmayacağını belirten Mardin İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu, Samsun'dan sonra Mardin'de polise yapılan saldırıyı nefretle kınadığını söyledi. Hiç kimsenin ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya hakkı olmadığını vurgulayan Babaoğlu, "Huzur ve güvenin geldiği bölgemizde karanlık kişilerin oyunları bizleri asla yıldırmaz. Aksine daha da birbirimize pekiştirir. Son 10 yıldır bölgemizde yaşanan huzuru bozmaya çalışanları halkın gücünü karşılarında göreceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden polis memuruna Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine de sabırlar diliyorum. Ayrıca diğer yaralılara da geçmiş olsun diliyorum." dedi

Kızıltepe ilçesinde polise yapılan saldırıyı kınadığını vurgulayan Mardin MUSİAD başkanı Kazım Aksoy da şunları söyledi:

"Ülkemizde yaşanan açılım sürecini baltalamaya çalışan emellerine hiçbir zaman ulaşmayacaktır. Bu tür saldırılar moralimizi bozmayacaktır. Kaldığımız yerden yine birlikte hareket edeceğiz. Bu ülke hepimizin. Birbirimize daha da kenetleneceğiz. Şehidimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı M. Ali Tutaşı da şu görüşleri dile getirdi: "Hiç kimse bu saldırılarla bir yere varamaz. Samsun'da oynanmak istenen oyun Mardin'de de tezgahlanmak istendi. Ama biz buna asla pirim vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerine yapılan saldırıları kınıyorum. Kızıltepe halkı hiçbir zaman bu oyunlara alet olmaz. Bu saldırıyı kınıyorum. Devletimizin milletimizin başı sağ olsun. Şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralıları da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet Polis Merkezi önünde bekleyen polis aracına dün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlenmiş, olayda polis memuru Ömer Akçan ağır, Sadettin Özdemir ise hafif yaralandı. Saldırıda olay yerinden geçmekte olan bir sivil vatandaş da ayağından isabet aldı. Yaralı polis memurları ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Ömer Akçan ambulans helikopter ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilirken yolda şehit oldu.

Diğer yaralıların tedavileri Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Güvenlik güçleri saldırı sonrası geniş çaplı araştırma başlattı. Durumlarından şüphelenilen 2 kişi yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber