Başbakan Erdoğan: Vatandaşa pahalı et yedirmeye hakkımız yok, bitirin bu işi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2010 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'deki 23 Nisan oturumunun ardından Genel Kurul salonundan çıkmadan önce Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Mehdi Eker ve Zafer Çağlayan'la sohbet eden Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Vatandaşa bu kadar pahalı et yediremezsiniz. Hemen gerekeni yapın? talimatı verdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan özel oturumu bitince, Genel Kurul salonundan çıkmadan önce, bazı bakanlarıyla hararetli bir konuşma yaptı. Et fiyatlarındaki artış hakkında konuşan Erdoğan, bakanlarına, ?Vatandaşa bu kadar pahalı et yedirmeye hakkımız yok. Bitirin bu işi? talimatını verdi.

Bakanlarla ayak üstü zirve

Genel Kurul'da yanında oturan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile sohbet eden ve konu hakkında bilgi alan Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile ayak üstü toplantı yaptı. Kuliste kendisini bekleyenlerin, ?Niye çıkmadı?? diye merak ettiği Erdoğan, bakanlarına neden önlem alınmadığını sordu.

Bir an önce yapın

Verilen yanıtlardan tatmin olmadığı görülen Erdoğan, şu sitemde bulundu: ?Ben anlamam; vatandaşa bu kadar pahalı et yedirmeye hakkımız mı var? Geç kalıyorsunuz, işinizi bir an önce yapın. Herkes işini yapacak. Ne gerekiyorsa; bugün, yarın hemen yapın, bir an önce yapın. Bu konu son derece önemli.?

Zafer Çağlayan, Başbakanla yapılan sohbet konusunda açıklama yapmazken, gazetecilerin et fiyatlarındaki artışla ilgili soruları üzerine şunları söyledi: ?Artık üretici kazancı geçildi. Spekülatif kazançlar yapılıyor. Buna müsade edemeyiz. 1-2 gün içinde önlemimizi hemen alıyoruz. Et ithalatının yolunu açıyoruz. Bu konuda Bakanlar Kurulu kararı da gerekmmiyor. Zaten bir süredir bu konu üzerinde ilgili tüm devlet birimleri çalışıyordu. 72 milyona pahalı et yedirilmesine izin veremeyiz. Bunun kimsenin yanına da bırakamayız. Bu spekülatif kazanç kapısı kapatılacak. Fiyatlar makul düzeye inene kadar da bu böyle sürecek. Şu anda et fiyatları, çok pahalı. Biz maliyetleri düşürücü, yem fiyatlarını azaltıcı pek çok tedbir aldık, sonucu bu olamaz. Ama gelinen nokta tekelleşme noktasıdır, bunu kıracağız. Belli odakların et fiyatı ile böyle oynama hakkı hiç yok ve engelleyeceğiz. Malı piyasaya sürmüyorsan süren bulunacak, bunun da ilacı ithalat.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber