Öğretmene nokta atama

Haber Giriş : 20 Şubat 2005 06:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos dönemi öğretmen atamalarında torpile kapıyı kapatan 'nokta atama sistemine' geçiyor. Bu yöntemle öğretmen, çalışmak istediği okulu kendisi seçecek.

Öğretmen atamalarında 'nokta tayin' dönemi başlıyor. Ağustos dönemi öğretmen atamalarında uygulanacak yeni sistem torpile kapıyı kapatıyor. Bugüne kadar yapılan atama kuralarında öğretmenin sadece görev yapacağı il belli olurken, yeni uygulamada hangi okulda çalışacağını öğretmenin kendisi belirleme şansına sahip olabilecek.

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, yeni uygulamayla atamaların daha şeffaf hale geleceğini belirterek, "Türkiye genelindeki okulların öğretmen ihtiyacı branşlar itibariyle belirlenerek bakanlığın internet adresinde ilan edilecek. Bundan böyle atama ve yer değiştirmelerde tasarruf sahibi il milli eğitim müdürü değil, öğretmenin kendisi olacak. Öğretmen hangi okulda çalışmak istiyorsa internetteki listelerden tercihini yapacak" dedi.

Torpil baskısı kalkacak

Bakanlığın internet sayfasında ve atama kılavuzunda hangi okulun, hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç duyduğuna ilişkin bilgilerin yer alacağını kaydeden Kaya, "Adaylar 5'ten fazla okul tercihi yapabilecek. İller bazında adil dağıtım yapıyoruz, ama il içinde bazı baskılar olabiliyor. Nokta atamayla il içi torpil kaldırılacak" dedi.

Nokta tayin yöntemi ilk atamaların yanısıra, isteğe bağlı nakil, zorunlu nakil (rotasyon) ve mazerete bağlı yer değiştirmelerde de uygulanacak. Personel Genel Müdürlüğü, internet üzerinden nokta atamanın yapılabilmesi için tüm öğretmenlerin kimlik, branş, sicil ve kişisel bilgileri ile okulların öğretmen sayıları ve norm kadro ihtiyaçlarına ilişkin verileri güncelledi. 'MEB'e bağlı eğitim kurumları öğretmenlerinin atama ve yer değiştirme yönetmeliği'nde, okullara nokta tayin yapılması yetkisi veren bir düzenleme yapıldı. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra illere bir genelge gönderilerek, okullardan norm kadro ihtiyaçlarını belirlemesi ve öğretmen ihtiyacı listesini İLSİS'e (İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Bütünleşik Yönetim Bilgi Sistemi) girmesi istenecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber