Ağrı eski Valisinden Nuh'un Gemisi açıklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuh'un Gemisi'nin bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen Ağrı Dağı'nda 2007 ve 2009'da da kazı yapıldığı ortaya çıktı.

Eski Ağrı Valisi Mehmet Çetin, ?Grubun kazılarda elde edilen parçaları yurtdışına nasıl çıkardıklarını; o parçaların o bölgeden çıkarılıp çıkarılmadığını bilmiyoruz? dedi.

KIZININ sağlığı nedeniyle emekliye ayrılan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Hong Kong'da gemiye ait olduğunu iddia ettikleri parçaları gösteren grubun 2007'de Ağrı'ya geldiğini doğrulayarak, grubun Doğu Beyazıt'ta düzenlenen Nuh'un Gemisi Sempozyumu'na katıldığını söyledi. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

İzinsiz kazı yaptılar

?Söz konusu tarihte grup Ağrı Dağı'na çıktı ama kazılarda elde edilen parçaları yurtdışına nasıl çıkardıklarını bilmiyoruz. Gemi parçası olduğu belirtilen ahşap parçalarının o bölgeden çıkarılıp çıkarılmadığını bilmiyoruz. İnceledikleri bu parçaların o döneme ait olduğunu belirlemişler. Bize bu açıklamanın haricinde ciddi bir bulgu bildirilmedi. Bu grupla ortak hareket eden çoğu ABD'li ikinci grup da geçen Haziran, Ağrı Dağı'na geldi. Jandarma, grupla temas kurdu. İzinsiz olarak kazı yaptıklarını tespit ettik. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra bu grubun herhangi bir istihbarat faaliyetlerinin olmadığını belirledik. İnançları gereği gemiyi aradıkları için kazı yapmalarına izin verdik. Ancak sivil jandarma timlerimiz grubu sürekli takip etti.?

Geminin yeri tartışmalı

?Hıristiyan gruplar arasında bile Nuh'un Gemisi'nin nerede olduğu konusu yıllardır tartışılıyor. Japon gruplar geminin Ağrı Dağı'nda olduğunu ileri sürerken, ABD ve Çinliler bir başka bölgeyi işaret ediyor. Üç aya yakın çalıştılar. Grup bölgeden ayrılırken jandarma kazı alanından bir şey çıkarmamaları için her türlü tedbiri aldı. Bizim tespitlerimize göre Nuh'un Gemisi Ağrı Dağı'nın tam karşısında Cudi Dağı'nın bitimine yakın bir tepede yer alıyor. Gemiye benzer kalıntı, erozyonla ortaya çıktı. Biz Nuh'un Gemisi'nin orada olduğunu düşünüyorduk. Böyle bir kalıntının bulunması turizm potansiyelini artırır. Gerisi bilim adamlarının işi.?

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, Hong Kong'daki açıklamayla dünyanın gözünü Ağrı'ya çevirdiğini ve bundan son derece mutlu olduklarını söyledi, ?İnanç turizminde patlama bekliyoruz? dedi.

?4 bin metrede gemi olmaz'

GEMİNİN Ağrı Dağı'nın 4 bin metrelik yüksekliğine oturmasının mümkün olmayacağını belirten arkeolog Prof. Dr. Orhan Bingöl, ?O geminin, o yüksekliğe çıkması için dünyanın etrafının o yükseklikte suyla kaplı olması lazım. Hiç 4 bin metre yükseklikte suyla kaplı olduğu bir dönemle karşılaşmadık. Kısacası olacak şey değil? dedi.

İsa'nın öğretilerini yaymak için kuruldu

AĞRI Dağı'nda Nuh'un Gemisi'ni bulduklarını öne sürerek Hong Kong'da basın açıklaması yapan Noah's Ark Ministries International Limited, The Media Evangelism Limited'e bağlı çalışıyor. İnternet sitesinde örgütün varlık sebebi ?İletişim teknolojisinin tüm imkanlarından faydalanarak bir Hıristiyan medya ağı kurmak? olarak gösteriliyor. Bu medya ağının amacı da İsa'nın öğretilerini yaymak. Türk ve Hong Kong'lu bilim insanlarından oluşan ekip, Ocak 2008'de Nuh'un Gemisi'ni bulduklarını açıklamış, bu iddialarını kanıtlayacak somut deliller olduğunu duyurmuşlardı. Ekipte Sütçü İmam Üniversitesi'nden Dr. Ahmet Özbek de vardı.

Türk ve Hong Kong'lu bilim insanlarından oluşan ekip gemiden aldıklarını öne sürdükleri bir metre uzunluğunda tahta parçası göstermişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber