İzmir Valisi'nden, 'Seri katil' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2010 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentte peş peşe işlenen 3 cinayetin aynı silahla işlendiğinin belirlendiğini, zanlı H.A'nın 1983 Mardin doğumlu olduğunu bildirdi.

Vali Kıraç ile İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, cumartesi gecesinden itibaren kentte işlenen 3 cinayetle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Vali Kıraç, son 3-4 gündür İzmir'i ve Türkiye'yi üzen ''seri cinayetlerin'' İzmir'de yaşandığını belirterek, bu olayların hem İzmirlileri hem de kendilerini üzdüğünü ifade etti.

İlk olayın 24 Nisanda saat 23.50 sıralarında yaşandığını, cinayetlerin Esma Yaşar'ın öldürülmesiyle başladığını söyleyen Vali Kıraç, 25 Nisanda üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın saat 23.11 civarında aynı şekilde öldürüldüğünü, 27 Nisanda da Mustafa Pak'ın Fevzipaşa Bulvarı'nda katledildiğini kaydetti.

3 cinayetin ortak yanının maktullerin başlarından tek kurşunla öldürülmesi olduğunu, 3 kişinin de de aynı silahtan çıkan kurşunlarla öldürüldüğünün belirlendiğini söyleyen Vali Kıraç, ''Başlangıçta açıklayamamıştık, çekirdekte yapılan balistik incelemede aynı silahtan olduğunu tespit ettik. İlk günden itibaren polis alarmdaydı. Bütün ağırlığımızla, gece gündüz, 24 saat bütün alanları taramaya başladık. 350 civarında polisimiz özellikle bu konuyu takip etmek üzere görevlendirildi'' diye konuştu.

Cinayet zanlısının 1983 Mardin doğumlu H.A. olduğunun belirlendiğini ve Bodrum'da saat 05.45'te yakalandığını kaydeden Kıraç, zanlıyla birlikte maktullerin cep telefonlarının, suç delili silahın 13 mermisiyle ele geçirildiğini belirti.

Kıraç, şunları söyledi:

''İstihbarat cinayet bürosundan ve parmak izi bürosundan arkadaşlarımız katili bulmak adına gayret gösterdi. Bu cinayetlerin diğer ortak özelliği de öldürülenlerin telefonları ve çantaları da alınmıştı. Son öldürülen Mustafa Pak'a ait telefonun bayiye satıldığını tespit etmemiz üzerine, cinayetin işlendiği alandaki 40'a yakın güvenlik kamerasının izlenmesi suretiyle katilin eşkali belirlendi. Telefona ulaşılınca zanlının Muğla'nın Bodrum ilçesinde olduğunu tespit ettik ve ekiplerimiz takibe başladık. Bugün saat 05.45 civarında Bodrum'da ekiplerimiz, Bodrum polisiyle yaptığı ortak operasyonla katil zanlısı H.A'yı yakaladı ve şu an ilimize gelmek üzere.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber