1 Mayıs 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2010 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ISTANBUL(CİHAN)- Adalet Bakanı Ergin: Anayasa paketi, Türkiye'yi 'özel koşulları' olan ülke söyleminden kurtaracak (Özel)

12 Eylül ürünü Anayasasında önemli değişikliler öngören Anayasa paketin mimarlarından Adalet Bakanı Sadullah Ergin, değişiklikle Türkiye'de demokrasinin ve hukukun standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkiye'de halkın iradesini zaman zaman dizginleyebilmek için konulmuş kontrol mekanizmalarının olduğuna dikkat çeken Adalet Bakanı, "Türkiye'deki demokratik standartları gelişmiş ülkelerin standartlarının seviyesine çıkartmanın mücadelesini veriyoruz." dedi.

TAV Holding CEO'su Şener: Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde iş yapıyoruz

TAV Holding CEO'su Sani Şener, Türkiye başta olmak üzere 23 farklı ülkede 25 bin çalışan ile büyük bir karmaşayı başarıyla yönettiklerini söyledi. Şener, önceliklerinin Osmanlı İmparatorluğu sınırlarında iş yapmak olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 10 yılda toplam 100 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedefliyoruz." dedi. (Özel)

İstanbul'daki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Taksim Meydanı'nda yapılacak. (11.00)

Ankara'daki 1 Mayıs kutlamaları Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleşecek. (13.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Antalya'nın Manavgat ilçesinde Side Sahil Yolu'nun açılışını yapacak (10.30)

İzmir'de 1 Mayıs etkinlikleri Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak. (13.00)

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD)'nin geleneksel olarak düzenlediği, 'Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor' programına katılacak olan LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Adanalı işadamlarıyla deneyimlerini paylaşacak.(10.00)

Adana'da 1 Mayıs kutlamaları Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde başlayacak. (13.00)

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaları bünyesinde bulunduran Diyarbakır Emek Platformu 1 Mayıs Dünya İşçi Bayramı ile ilgili kitlesel bir basın açıklaması yapacak. (11.00)

Doğu-Güneydoğu'da faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınları ile İnsan Hakları Derneği'nin başlattığı ve her cumartesi günü gerçekleştirilen oturma eyleminin 64'üncüsü Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılacak. (12.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin Oxford kentinde bulunan Saint Antony Koleji'nde ana konuşmacı olarak, "Türkiye'nin Bölgesel ve Küresel Düzene Bakışı: Teorik Arka Plan ve Uygulama" başlıklı bir takdimde bulunacak.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan resmi bir ziyaret için Suriye'ye gidiyor. Bakan Çağlayan günü birlik Şam ziyaretinde Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Derdariy ve Ticaret Bakanı Lamia Asi ile görüşecek. Devlet Bakanı Çağlayan, Suriye'de iş yapan Türk firmalarının temsilcileri ile de bir araya gelecek.

Ukrayna, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor. Başkent Kiev'de bu yılki etkinliklere on binlerce kişinin bekleniyor.

SPOR

Turkcell Süper Lig'in 32. haftası, Ankaragücü-Trabzonspor, Bursaspor-Kayserispor, Fenerbahçe - Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor -Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber