Polis sınıflara girdi, öğrencileri kelepçeledi - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MARDİN'de liseli öğrencilerle polis arasında yaşanan kavga Mobese kamerasına yansıdı. Milli Piyango Lisesi son sınıf öğrencileri ile polislerin kavgasında joplar, tekmeler, yumruklar havada uçuştu. Geri çekildikten sonra çevik kuvvetin desteği ile okula giren polis, sınıfları tek tek dolaşarak liseli öğrencileri kelepçeledi. Polis kavgayı ayırmak isteyen Fecdi Kalkan adlı öğretmen, öğrencileri kışkırttığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Mardin Milli Piyangı Lisesi'nde daha önce yaşanan bir kavga üzerini cuma günü gelen polisin, bir kaç öğrenciyi gözaltına almak istemesiyle okul bahçesinde başayan arbede, kavgaya dönüştü. Okulun güvenlik kameralarına yansıyan kavgada, gözaltına alınmaya karşı direnen öğrencilerle polis arasında arbede çıktı. Bu sırada pois cop kullanırken, öğrencilerin de tekme ve yumruklarla karşılık verdi.

Bu sırada polislerden biri nin okul bahçesinde havaya ateş açması korkulu anların yaşanmasına yolaçtı.

Olaya karıştığı ve polise saldırdığı gerekçesi ile arkadaşlarının gözü önünde kelepçelenen son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki N.Ş. (Nusret Şahin), polis aracına bindirilmek istenirken bazı polisler tarafından yumruklandığı görülüyor. Gözaltına alınan öğrenciler, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, öğrenci-polis kavgasını ayırmaya çalışan beden eğitimi öğretmeni Fecdi Kalkan da öğrencileri polise karşı kışkırtığı iddiasıyla gözaltına alındı. Poliste ifadeleri alınan N.Ş. adlı öğrenci ile Fecdi Kalkan adlı öğretmen, daha sonra polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öğretmen ve öğrencinin darp edildiği ve iş göremez raporu aldığı öğrenildi.

Çevik kuvvet polisinin de müdahale etmek zorunda kaldığı olaya karışan öğrencileri sınıflara çıkarak tek tek toplayan polislere ise okul öğretmenleri de tepki gösterdi.

Bu arada bir açıklama yapan Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Doğan Anğay, suçu ne olursa olsun bir öğrencinin sınıftan kelepçelenerek gözaltına alınmasının doğru olmadığını söyledi. Anğay, eğitimde başarısız olmalarının altında yatan sebeplerden birinin de okullarda idarecilerin de destek verdiği polis egemenliği olduğunu ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber