Askerde kaybolan oğlu için suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğlunu arayan acılı baba Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

11 yıl önce düğün dernek yaparak askere uğurladığı oğlunu bir daha göremeyen Halil Altunay, oğlu Nurettin'in kaybolmasından sorumlu tuttuğu Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulundu. Önceki gün Zaman Gazetesi'nde çıkan haber kupürünü de yanına alıp Konya'nın Bozkır ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden baba Altunay, suç duyurusu dilekçesini Başsavcı'ya teslim etti.

Her kapı çalındığında 'Acaba oğlum mu geldi?' diyerek kapıya koştuğunu belirten dertli baba Halil Altunay, "Başımıza ne gelmişse benim cahil olmamdan geldi. Bu güne kadar hangi kapıya gitmişsem kapılar hep yüzüme kapandı. Tam 11 yıldır oğlumu arıyorum. Ne oğlumun birliğindeki komutanlar, ne Genelkurmay Başkanlığı sözlü başvurularıma cevap verdi. Kimse bana oğlumun başına ne geldiğini söylemiyor. Halkalı'daki birliği başta olmak üzere gidilmesi gereken her kapıya gitmeye çalıştım. Maddi durumum elverişli olmadığı için çoğu kez yollarda perişan oldum. Eşin dostun yardımıyla dilekçe yazarak yetkili makamlara ulaşmaya çalıştım. Ama ne yaptım ise hiçbirinden bir netice alamadım." dedi.

Son çare olarak derdini basın yoluyla kamuoyuyla paylaşmayı gördüğünü belirten Halil Altunay, hakkını hukuk yoluyla arayacağını söyledi ve "Bugüne kadar ilk defa suç duyurusunda bulunuyorum. Haberi görmeseydim belki o cesareti yine kendimde bulamayacaktım. Benim ve eşimin bu acıya dayanacak gücümüz kalmadı. Artık yeter. Sorumluların oğlumu bulmasını, bulamazlarsa hesap vermesini istiyorum.'' diye konuştu.

Acılı baba Halil Altunay'a yardımcı olan Avukat Süleyman Özalp, bundan önce de defalarca yetkili makamlara kayıp askerin bulunması için dilekçe yazıp verdiklerini, dilekçelerine cevap alamadıklarını kaydetti. Avukat Özalp, Nurettin Altunay'ın oğlunu bulması konusunda kendisine gönüllü yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber