Erdoğan: Teröristler saldırılar provakatif

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2010 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde karakollara yönelik düzenlenen saldırılara değinerek, "Güvenlik güçlerimize saldıran, bu yolla bu topraklara fesat tohumunu ekmeye çalışanlar beyhude bir çaba içindedirler. Saldırıları Türkiye'deki siyasi gelişmelerle bağlantılı, provakatif saldırılar olarak görüyorum" dedi.

Erdoğan, İstanbul Yenikapı Mevlevihanesi'nde düzenlenen törende, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Mevlevihane önünde toplanan yüzlerce vatandaş, tören alanına gelen Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi. Halka seslenen Erdoğan, "Biz arkasında enkazlar bırakan, arkasında yıkıntılar bırakan bir medeniyeti değil, arkasında çil çil kubbeler bırakan bir medeniyetin mensuplarıyız" dedi.

Başbakan Erdoğan, tarihin unutturulmasına, çarpıtılmasına, farklı şekilde yazılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Ülkedeki bir çok camiinin ahır olarak kullanıldığını belirten Erdoğan, "Konya'nın camileri bunun açık ispatıdır. Konuyla ilgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İsmet İnönü'ye talimatı vardır. Buraların hemen boşaltılmasını ister. Bazı yerler ordu tarafından kullanılmaktadır, bazı yerler ahır olarak kullanılmaktadır. Buraları da restore etmek bize nasip oldu. Yüzlerce yıllık tarihi eserler

kendi kaderine terk edildi bu ülkede. Dünyaya vakıf eserlerimizin penceresinden bakmış bir nesil elbette farklı olacaktır. Genç nesillerle tarihi gösteremezsiniz, onlardan istediğiniz vizyonu bekleyemezsiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, son günlerde karakollara yönelik düzenlenen saldırılara değinerek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Erdoğan, "Birkaç haftadır terör örgütü karakollarımıza, güvenlik güçlerimize yönelik kalleşçe saldırılar düzenliyor. Şehit evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. Güvenlik güçlerimize saldıran, bu yolla bu topraklara fesat tohumunu ekmeye çalışanlar beyhude bir çaba içindedirler. Bu topraklarda nifak yeşermez, fesat yeşermez, bu topraklarda

sevgiden başka hiçbir şey yeşermez. Bu saldırıları Türkiye'deki siyasi gelişmelerle bağlantılı, provakatif saldırılar olarak görüyorum. Aziz milletimizin bu ülke üzerinde karanlık güçlerin nasıl bir oyun oynadıklarının görmeleri ve aklı selimle değerlendirmelerini özellikle istiyorum" açıklamasında bulundu.

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Türkiye'nin geleceği adına hayati derecede önemli bir anayasa değişikliğini gerçekleştirdiğini söyledi. Erdoğan, "14 gündür sabahlara kadar çalıştık. Dediler ki, 'bizi geceleri uykusuz bıraktınız.' Muhalefet böyle dedi. 'O kadar önemli görev icra ediyoruz ki, gerekirse 24 saat uykusuz kalacağız' dedik. Bu, sıradan bir olay değildi ama onlar uykusuz bıraktığımızı söylediler. Siz zaten devamlı uyuyorsunuz. Bizim çalışmamız, üretmemiz lazım. Türkiye'nin ilerlemesine engel olan prangaları kırıp atma adına TBMM üzerine düşen görevi yaptı. Şimdi son sözü millet söyleyecek. Halka gitmekten korkanları, halka korku salmak isteyenleri de milletim sağ duyusuyla bir kez daha bertaraf edecektir. Sevinci gölgelemek için kiralık tetikçiler devreye giriyor. Biz büyük düşünüyoruz. Büyük bir tarihin mensupları olarak büyük düşünüyor, büyük adımlar atıyor, büyük hedeflere doğru koşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Boğaz Köprüsü konusundaki tartışmaları değerlendirerek, muhalefete eleştiride bulundu. Muhalefetin köprü konusunda "İstemezük" dediğini belirten Erdoğan, "Bunlar istemezükçüler familyasından. Birinci köprüde de bunlar aynıydı, ikinci köprüde de aynıydı, üçüncü köprüde de aynı. Bahaneleri yarım milyon ağaç kesecekmişiz. Gelip de halkımı aldatmayın, kandırmayın. Önce bizim Türkiye'de iktidara geldiğimizden bu yana ektiğimiz milyonlarca fidana bakın. Bunların dikili ağaçları yok. Ankara'ya mahkum kalan bir iktidar değiliz biz" dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber