Külliye açılışında öğrenciler sıcaktan bayıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2010 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARALARINDA Aydın'daki Nasuh Paşa Külliyesi'nin de bulunduğu restorasyonu yapılmış bin 111 vakıf eseri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Yenikapı Mevlevihanesi'nden telekonferans istemiyle açıldı. Açılış için Aydın'da düzenlenen törende, uzun süre güneş altında beklemek sorunda kalan öğrencilerden bazıları baygınlık geçirdi.

Aydın Veysi Paşa Mahallesi'ndeki Nasuh Paşa Külliyesi'nin 2007 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyonu geçen yıl tamamlandı. Külliye'nin açılışı için Türkiye genelinde restorasyonu tamamlanan bin 111 vakıf esiriyle birlikte açılışı için saat 14.00'da tören düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telekonferans sistemiyle açılışını yaptığı törene, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk, Atilla Koç, Vakıflar Aydın Bölge Müdürü Ali Zengin, davetliler ve Doktor Feyzi Uğuroğlu İlköğretim ile Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndan toplam 100 öğrenci katıldı.

Saat 10.00'dan itibaren alanındaki yerlerini alan öğrenciler, tören saatine kadar 30 derece hava sıcaklığında güneş altında bekletilince bazıları fenalaştı. Doktor Feyzi Uğuroğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Büşra Elatik (11), Simge Deniz (11) bayılarak yere yığıldı. Bayılan öğrencilerden Elatik'i Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, yere düşmek üzereyken son anda tuttu. Daha sonra 4 öğrencinin daha fenalaştığı görüldü. Çevredekilerin yüzlerini yıkayıp, gölge bir yere aldığı öğrenciler, daha sonra külleyedeki bir odaya götürülüp, istirahat etmeleri sağlandı. Sıcaktan bunalan 20 öğrenciye de su dağıtıldı.

Veliler yaşananlara tepki göstererek, ?Böyle organizasyon mu olur. Tek tek her ilde açılışı yapılıyor. Sıra Aydın'a gelene kadar başlarına güneş geçen çocuklar perişan oldu? dedi.

Başbakan Erdoğan'ın telekonferans sistemindeki konuşmasının ardından Vali Coş beraberindekilerle kurdelesini keserek külliyenin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber